Λαχταριστό τιραμισού μπανάνα!

Υλικά

  • 2 κούπες τυρί μασκαρπόνε
  • 4 και μισή κούπες γάλα
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
  • 1/2 κούπα  έτοιμο καφέ espresso
  • 6 κομμένες μπανάνες κομματάκια
  • ζάχαρη άχνη ή κακάο για πασπάλισμα
  • 1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιαρ
  • 1 κουταλιά της σούπας λικερ

Εκτέλεση

Βάλε σε μια κατσαρόλα τις 4 κούπες γάλα να βράσουν λίγο. Σε ενα  ξεχωριστό μπωλάκι χτύπησε τη μισή κούπα κρύο γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τα χτυπημένα, ήδη, αυγά και το κορν φλαουρ. Αφού λιώσουν όλα μαζί τα υλικά, πρόσθεσε τα στο μείγμα με το ήδη ζεστό γάλα και ανακάτεψε καλά.

Ανακάτευε συνέχεια το μείγμα για να μην κολλήσει για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν όλα τα υλικά μία βράση.  Ανακάτευε συνεχόμενα σε μέτρια φωτιά, μέχρι το  μείγμα να πήξει λίγο.

Μόλις πήξει ελαφρώς, τράβηξε από τη φωτιά και πρόσθεσε και το τυρί μασκαρπόνε, μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα με το μείγμα.

Βάλε το μείγμα σε ένα πλαστικό μπωλ ή σε ένα ταψάκι για να κρυώσει πιο εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου. Μην το βάλεις στο ψυγείο!  Σκέπασε το με μεμβράνη και άσε το να κρυώσει για 2 ώρες, εκτός ψυγείου.

Όσο το μείγμα παγώνει, βράσε τον καφέ espresso και το λικέρ για 2 -3 λεπτά. Άσε τον καφέ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού κρυώσει ο καφές, βούτα για λίγα δευτερόλεπτα το κάθε μπισκότο σαβουαγιάρ μέσα στον καφέ και άπλωσε μια σειρά από μπισκότα μέσα σε ένα ταψάκι της επιλογής σου.

Άπλωσε άλλη μια σειρά με σκέτα μπισκότα χωρίς καφέ για να μην είναι πολύ νερουλό το γλυκό. Στρώσε πάνω στα μπισκότα λίγη κρέμα τιραμισου και μπανάνες.

Μετά ξανά άλλες 2 στρώσεις με μπισκότα, κρέμα και ξανά μπανάνα. Κάνε όσες στρώσεις θέλεις για ένα φανταστικό γλυκό. Πασπάλισε με ζάχαρη άχνη ή κακάο, πριν σερβίρεις.

ediva

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.