6f7e136a-unnamed-e1539065342270-900×676

Υλικά

Για τις τηγανίτες

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 γρ. ξερή μαγιά

2 αυγά

200 ml γάλα

1 κ.γ. υγρή βανίλια

1 πρέζα αλάτι

6 κ.σ. μέλι

100 γρ. ανθότυρο κρέμα

Ξύσμα από ένα μοσχολέμονο

Βούτυρο για το τηγάνισμα

Για την κρέμα

100 γρ. ξινομυζήθρα

100 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υγρά υλικά και τη μαγιά για τις τηγανίτες, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και προσθέτουμε το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει.

Το μείγμα πρέπει να είναι ένας μέτρια σφιχτός χυλός.

Αφήνουμε το μείγμα για 30 λεπτά στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη.

Βάζουμε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο να ζεσταθεί σε μέτρια ένταση φωτιάς και αλείφουμε τον πάτο με λίγο βούτυρο.

Αφήνουμε να κάψει και ρίχνου-με κουταλιές από το μείγμα της ζύμης. Αφήνουμε κάθε πλευράνα ψηθεί περίπου για 3 λεπτά.

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη για 2 λεπτά να φουσκώσει και να γίνει κρέμα με μορφή γιαουρτιού.

Ενσωματώνουμε την ξινομυζήθρα να ομογενοποιηθεί και σερβίρουμε τις τηγανίτες με την κρέμα και με μέλι.

Φωτογραφία και συνταγή marieclaire