Κρουασάν βουτύρου με γέμιση σοκολάτα

Κρουασάν βουτύρου με γέμιση σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ:

 

  • 1200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά 
  • 330 γρ βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους 
  • 7-8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
  • 1 σφηνάκι γάλα εβαπορέ
  • 500-600ml χλιαρό νερό(ή όσο πάρει το ζυμάρι)

 

ΓΕΜΙΣΗ:

 

  • πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα κουβερτούρα

 

⇓Τρόπος Παρασκευής:

Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με το βούτυρο, την μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το γάλα. Τρίβουμε καλά, όλα μαζί τα υλικά και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό, μέχρι να φτιάξουμε ένα μαλακό ελαστικό ζυμάρι. Αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα.

Ανοίγουμε φύλλα, πάχους ενός εκατοστού, τοποθετούμε πάνω από το ζυμάρι ένα πιάτο, κόβουμε περιμετρικά, γύρω γύρω από το πιάτο και κόβουμε το στρογγυλό φύλλο σταυρό.

Απλώνουμε την σοκολάτα και τυλίγουμε τα κρουασάν μας.

Αφήνουμε ακόμα μισή ώρα να φουσκώσουν στο ταψί και αλείφουμε με λίγο γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, πάντα σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Πολλή και καλή σάς επιτυχία !!!

Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.→ https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.