14recipehealth-articleLarge-v2

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζανάκι ξίδι
  • 1 κιλό μπάμιες
  • 2 κομιντόρους τομάτες
  • 6 μικρά κρεμμυδάκια καθαρισμένα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μπάμιες και κόβουμε τα κοτσάνια τους. Tις βάζουμε σε μια λεκάνη με λίγο ξίδι και αλάτι για 1 ώρα. Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και τις βάζουμε σε μια πετσέτα να στραγγίσουν. Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Σε μια κατσαρόλα, με 3 κουταλιές ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τις τομάτες και τα αφήνουμε στη φωτιά για 15 λεπτά περίπου. Τηγανίζουμε ελαφρά τις μπάμιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μαϊντανό, το ξίδι, ½ φλιτζάνι νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου. Τρώγεται ζεστό ή χλιαρό.