kokkoras-me-manitaria_top_02-03-2017

Υλικά για 4 άτομα

Για τη συνταγή

  • 2 κιλά κοκκόρι κομμένο σε μερίδες
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το πράσινο μέρος)
  • 4 φλιτζάνια μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σουπ. τσάι του βουνού (τα φύλλα) τριμμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 100 mL δυνατό αφέψημα φτιαγμένο από μια κουταλιά τσάι του βουνού
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Αλατοπιπερώνετε τις μερίδες από το κοκόρι και τις σοτάρετε σε μια βαθιά κατσαρόλα με το βούτυρο και το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σβήνετε με το λευκό κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε τα τρία φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου και τα τριμμένα φύλλα τσαγιού , σκεπάζετε και σιγοβράζετε το φαγητό για 45-50΄.

2. Βγάζετε το κοκόρι από την κατσαρόλα και το αφήνετε σε μία πιατέλα.

3. Συνεχίζετε το μαγείρεμα , προσθέτοντας στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια ,το αφέψημα του τσαγιού, αλάτι και πιπέρι. Βράζετε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μειωθεί ο ζωμός στο μισό. Επιστρέφετε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, βράζετε για ακόμη 10 λεπτά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν το σερβίρετε.

Χρήσιμο

Εκτός από τα ασπρομανίταρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μείγμα μανιταριών της αρεσκείας σας.