Screenshot_1

Υλικά για 4 μερίδες

  • 140 γρ. κερασια
  • 50 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (χτυπάμε στο μούλτι φιλέ αμυγδάλου ή ανάλατο ωμό αμύγδαλο)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 20 γρ. μέλι
  • 80 γρ. γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ.γ. baking powder χωρίς γλουτένη
  • 2 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου
  • 1/2 κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
  • Αλείφουμε μια μικρή στρογγυλή φόρμα με το βούτυρο αμυγδάλου και τοποθετούμε στον πάτο της τα κεράσια.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από το φιλέ αμυγδάλου.
  • Τα χτυπάμε με ραβδομίξερ χειρός μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα με το οποίο γεμίζουμε την φόρμα με τα κεράσια.
  • Προσθέτουμε από πάνω και το φιλέ αμυγδάλου, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 45 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Προαιρετικά σερβίρουμε με γιαούρτι και έξτρα τρίμμα αμυγδάλου.

Ανά μερίδα (1/4 συνταγής)

  • Ενέργεια: 191 kcal
  • Υδατάνθρακες: 22,6 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 6,1 γρ.
  • Λιπαρά: 9,1 γρ.
  • Κορεσμένα Λιπαρά: 1,4 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: 2,3 γρ.

Συνταγή και φωτογραφία shape.gr