Ισπανικό Πικάντικο Κοτόπουλο

Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:50 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας Εύκολο

 

Υλικά για 4 άτομα

Για τη συνταγή

  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ.γλυκ. κορν φλαουρ
  • 1 κουτ.γλυκ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουτ.γλυκ. τζίντζερ φρέσκο
  • 2 στήμονες σαφράν
  • 1 κουτ.γλυκ. κύμινο σπόρους σπασμένο
  • 2 κουτ.γλυκ. σουσάμι
  • 2 πιπεριές τσίλι κομμένες σε ροδέλες
  • 3/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
2. Σε μία μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο ώστε να τσιγαριστεί και να πάρει χρώμα.
3. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
4. Ανακατέψτε το κορνφλαουρ με το μισό μαϊντανό, το τζίντζερ, το σαφράν, το κύμινο, το σουσάμι και τις πιπεριές τσίλι.
5. Ρίξτε το μείγμα στον ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε ζωηρά. Ενώστε με το τσιγαρισμένο κοτόπουλο, σκεπάστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να γίνει τρυφερό το κοτόπουλο.
6. Σερβίρετε ζεστό και συνοδεύεται με ρύζι .

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το συνοδέψετε και με λίγο δροσερό γιαούρτι σακούλας.

 

Τα νέα μας στο inbox σας!
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είστε ενημερωμένες για όλα!