36670182_864570980410291_8399927699841220608_n

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΖΕΛΕ -ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!

ΥΛΙΚΑ:
•••••••••
Για την κρέμα:
1100ml νερό
750ml γάλα εβαπορέ
1 κουτί άνθος αραβοσίτου Γιωτης γεύση βανίλια 160γρ.(όχι στιγμής)
15 κοφτές κουταλιές της σούπας ζάχαρη
100 γρ σιρόπι καραμέλας

Για το ζελέ:
1 συσκευασία περιεχόμενο των 2 φακέλων ζελέ φράουλα
350 ml ζεστό νερό
350 ml κρύο νερό
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
••••••••••••••••••••••••••••••••
Σπάμε τα μπισκότα και τα απλώνουμε στο πυρέξ.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και αδειάζουμε τούς 2 φακέλους ζελέ φράουλα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε και το κρύο νερό. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε ψυγείο το μπολ να ξεκινά να πήζει ελάχιστα το ζελέ!

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με το γάλα, ρίχνουμε την ζάχαρη και μόλις ξεκινά να ζεσταίνετε διαλύεται το άνθος αραβοσίτου σε λίγο γάλα (μία φλυτζάνα τσαγιού) και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι να μπερδευτούν μπισκότα και κρέμα!

Βάζουμε ψυγείο να πήξει και τέλος ρίχνουμε το ζελέ πού ξεκινά να πήζει ελαφρώς και αφήνουμε ψυγείο για περίπου 3-4 ώρες.

Καλή σάς επιτυχία!

Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.→ https://www.facebook.com/GiorgosXristianosSelidaMageirikhs/