220448e4f8f7912af46f0bfd181f3b26

Με αφορμή την γιορτή της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η αστρολόγος Αλεξάνδρα Καρτά σας παρουσιάζει ένα Αστρολογικό αφιέρωμα, που χαρακτηρίζει τους 12 γυναικείους τύπους, μέσα από τον πολύπλευρο ρόλο τους στην κοινωνία και την οικογένεια τους.

Γυναίκα Κριός [ Δραστήρια]

Αυτή η γυναίκα έχει πλανήτη κυρίαρχο τον Άρη, όπου της χαρίζει πολλά από τα [αρσενικά] στοιχεία του, χωρίς βέβαια να χάνει την θηλυκότητα της. Έτσι γίνεται δραστήρια και μάχεται για το καλύτερο. Βάζει στόχους, που τις περισσότερες φορές τους κερδίζει. Είναι η γυναίκα που θα βγει στην ζωή με θάρρος και θα επιλέξει τα δύσκολα, γιατί αυτό την κάνει να νιώθει
περισσότερο χρήσιμη. Παίρνει γρήγορα αποφάσεις και θεωρεί ότι όταν θέλεις κάτι πολύ, δεν υπάρχει το αύριο, αλλά μόνο το ΤΏΡΑ.

Γυναίκα Ταύρος [Σταθερή]

Με κυβερνήτη τον πλανήτη Αφροδίτη, η γυναίκα Ταύρος είναι μία έντονα θηλυκή παρουσία και η γοητεία της δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Θεωρείται από τις περισσότερο σταθερές γυναίκες του ζωδιακού, όπου όταν πάρει μία απόφαση, είναι πολύ δύσκολο να της αλλάξεις γνώμη, ακόμη και αν αυτό που στηρίζει, δεν είναι απόλυτα σωστό. Αφοσιώνεται σε κάτι που πιστεύει και αυτό δεν θα το προδώσει ποτέ. Λατρεύει την οικογένεια και μέσα από εκεί αναπτύσσεται και δημιουργεί. Θεωρεί επίσης την οικονομική σταθερότητα ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για την πορεία της.

Γυναίκα Δίδυμος [Πολύπλευρη]

Ο Ερμής αντιπροσωπεύει αυτή την αεικίνητη γυναίκα, που χαρακτηρίζεται από την παιδικότητα, την φρεσκάδα και την αγάπη της για την επικοινωνία. Είναι ένα κράμα από γυναίκα και παιδί, που ξέρει να στηρίζει τις εναλλαγές αυτές, με έναν υπέροχο και μοναδικό τρόπο. Έχει νεανικό μυαλό και της αρέσουν τα ταξίδια, η καινούρια τεχνολογία, ενώ ενσωματώνεται εύκολα με όλες τις ηλικίες, αλλά κυρίως με νεαρά άτομα και παιδιά. Κάποιες φορές δείχνει επιπόλαιη, αλλά αυτό γίνεται γιατί δεν αντέχει την καταπίεση και τα όρια που μπορεί να της θέσουν.

Γυναίκα Καρκίνος [Ευαίσθητη]

Η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης αυτής της συναισθηματικής γυναίκας, που οι εναλλαγές στην ψυχολογία της την κάνουν πολύ ευμετάβλητη στον περίγυρό της. Διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια της και ακολουθεί συνήθως έναν παραδοσιακό τρόπο ζωής. Έχει την ανάγκη να ανήκει κάπου, είτε είναι η οικογένεια της, ή μία ιδέα ή ένα σύνολο ατόμων, που αποτελούν την εστία της. Η ασφάλεια είναι ένα πολύ λεπτό ζητούμενο για την ζωή της και όταν αυτή δεν υπάρχει, τότε απομακρύνεται και αναζητά την θαλπωρή που θα την κάνει να αναπτυχθεί συναισθηματικά και κοινωνικά.

Γυναίκα Λέων [Υπερήφανη]

Με κυβερνήτη τον Ήλιο, αυτή η γυναίκα είναι το επίκεντρο του θαυμασμού. Η φιλοδοξία της είναι μεγάλη και δεν μπορεί να ζήσει με μικρούς και μίζερους στόχους. Θέλει να δημιουργήσει το [παλάτι], που μέσα εκεί θα έχει την δυνατότητα να ελέγχει και να ορίζει το πεπρωμένο της. Η Λιονταρίνα αγαπά πολύ και με πάθος, ενώ θέλει να μάχεται ακόμη και όταν, οι συνθήκες δεν είναι εύκολες και ευοίωνες. Αγαπά, προστατεύει και προσφέρει στα αγαπημένα της πρόσωπα, ενώ δεν θα τις αμφισβητήσει κανείς τον θρόνο που της έχει δοθεί, σαν Βασίλισσα.

Γυναίκα Παρθένος [Ικανή]

Με τον Ερμή να δεσπόζει στο ζώδιο της, αυτή η γυναίκα δεν είναι μία απλή υπόθεση. Είναι εύστροφη, πολυμήχανη και συνδυάζει με επιτυχία, τους ρόλους της στην κοινωνία, σαν μητέρα, σαν επαγγελματίας, σαν σύντροφος και φίλη. Είναι η πιο ανεξερεύνητη προσωπικότητα, που όσα και να ξέρεις για αυτήν, πάντα κάτι λείπει για να ολοκληρώσεις την αναζήτηση αυτής της θηλυκής αμαζόνας. Η τάξη και η συμμετρία των πραγμάτων και των καταστάσεων γύρω της, έχουν μεγάλη σημασία για την πορεία της ζωή της. Θέλει την ασφάλεια και αγαπά τους ανθρώπου που μπορούν να τις την προσφέρουν απλόχερα.

Γυναίκα Ζυγός [Συντροφική]

Η Αφροδίτη κυριαρχεί στο ζώδιο αυτής της ντελικάτης γυναίκας του ζωδιακού, όπου δεν μπορεί να αντέξει την μοναξιά και γι αυτό πολλές φορές βιάζεται να βάλει έναν σύντροφο στο πλάι της, ακόμη και αν αυτός αποδειχθεί λάθος επιλογή. Είναι από τις γυναίκες που δεν την αποκρυπτογραφείς εύκολα, γιατί ακόμη και η ίδια, [μπερδεύεται] σε σκέψεις και αποφάσεις, που πολλές φορές καταλήγει στο να αφήνει τους άλλους να αποφασίζουν για αυτή. Η αισθητική της είναι από τα μεγαλύτερα της ατού και δεν περνά ποτέ απαρατήρητη η εμφάνιση της, όπως επίσης και ο καλαίσθητος χώρος όπου ζει.

Γυναίκα Σκορπιός [Μοιραία]

Η Πλουτώνια αυτή γυναίκα είναι από τις πιο δυνατές προσωπικότητες, που κανένας και τίποτα δεν μπορούν να αντισταθούν στην ακαταμάχητη γοητεία της. Η γυναίκα Σκορπιός έχει πείσμα και αστείρευτες αντοχές, ενώ χαρακτηρίζεται από πάθος και απόλυτη πίστη με ότι αποφασίσει να ασχοληθεί. Οι προσωπικές τις σχέσεις, είναι ουσιαστικές και αληθινές, αλλά η υπερβολή στα συναισθήματα της, την πνίγουν επικίνδυνα με την ζήλια που πολλές φορές γίνεται ανεξέλεγκτη. Αν την βλάψουν, δεν θα το ξεχάσει ποτέ και γίνεται τιμωρός ακόμη και ετεροχρονισμένα. Η ηθελημένη της απομόνωση δεν δείχνει αδυναμία, αλλά είναι η ανάγκη της να ανασυντάξει τις δυνάμεις της.

Γυναίκα Τοξότης [Αισιόδοξη]

Ο Δίας φροντίζει αυτή την περιπετειώδη γυναίκα, με την αστείρευτη δίψα για γνώσεις, εξέλιξη και νέες εμπειρίες, τόσο στα επαγγελματικά της, όσο και στην προσωπική της ζωή. Βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση και έχει πολλές δραστηριότητες, τόσες που καμιά φορά [ξεχνά] κάποιες και ξεκινά άλλες καινούριες. Οι γνώσεις την χαρακτηρίζουν και η κουλτούρα της την ξεχωρίζει ανάμεσα στις υπόλοιπες γυναίκες του ζωδιακού. Η τύχη την ακολουθεί πάντα, αλλά η βιασύνη και η έλλειψη υπομονής, συχνά της δημιουργούν προβλήματα. Η επιθυμία της είναι να μπορεί να ταξιδεύει και να διδάσκεται από άλλους πολιτισμούς.

Γυναίκα Αιγόκερως [Φιλόδοξη]

Αυτή η γυναίκα, από μικρή ηλικία έβαζε στόχους, που τις περισσότερες φορές τους κατακτούσε. Ο Κρόνος που κυριαρχεί αυτό το ζώδιο, δείχνει ότι η προσωπικότητα αυτής της ξεχωριστής εκπροσώπου, την κάνει να εργάζεται σκληρά και ξέρει ότι για να κερδίσεις την κοινωνική άνοδο, θα πρέπει να στερηθεί κάποιες φορές την [ελαφριά] και ανέμελη πλευρά της ζωής. Ακόμη και σε μικρή ηλικία, καλείται να [αποδείξει] ότι το καθήκον έχει προτεραιότητα. Μπορεί να της λείπει ο αυθορμητισμός, γιατί πάντα κρατά τα συναισθήματα της, στο βάθρο της αξιοπρέπειας και θα χαριστούν μόνο στους επίλεκτους.

Γυναίκα Υδροχόος [Επαναστατική]

Ο πλανήτης του απρόοπτου Ουρανός, χαρακτηρίζει την γυναίκα Υδροχόο, κάτι που την κάνει να είναι απρόβλεπτη και ανεξάρτητη. Είναι η γυναίκα που δεν μπαίνει ποτέ σε καλούπια, αγαπά την ελευθερία της και τα κοινωνικά [κλισέ] δεν επιθυμεί να τα ακολουθεί. Είναι η γυναίκα του ΑΎΡΙΟ και αμφισβητεί πολλά που για κάποιους είναι κανόνες. Διαφορετική στην εμφάνιση, στον τρόπο που σκέφτεται, στον τρόπο που ενεργεί, ακόμη διαφορετική στον τρόπο που μεγαλώνει τα παιδιά της. Έχει ιδανικά και ευαισθησίες, έχει αλτρουισμό και πάθος και υποστηρίζει εκείνον που θεωρεί απροστάτευτο και ευάλωτο.

Γυναίκα Ιχθύες [Διαισθητική]

Η Ποσειδώνια αυτή γυναίκα, που ζει στους Ωκεανούς των συναισθημάτων της, πολλές φορές δείχνει ότι είναι σε μία δική της πραγματικότητα. Η άρνηση της πολλές φορές να αντιμετωπίζει κατά μέτωπο την πραγματικότητα, την κάνει να αποσύρεται σε έναν δικό της [προστατευμένο] κόσμο που δεν την πονά, έως ότου νιώσει ότι όλα είναι ήρεμα και γαλήνια. Οι συμβιβασμοί στην προσωπική της ζωή, γίνονται, για να μην διαταραχτούν οι λεπτές ισορροπίες που τις θεωρεί απαραίτητες στην ζωή της, γιατί φοβάται να αντιμετωπίσει την μοναξιά.