635978066553791664

Η μουσική είναι πολιτισμός και εκφράζει το ψυχικό μας συναίσθημα. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας γιατί με την μουσική διασκεδάζουμε, χαλαρώνουμε, ταξιδεύουμε κτλ.
Μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και διαμορφώνει την προσωπικότητά μας. Η επίδραση της μουσικής είναι θαυματουργή. Κι αυτό γιατί επιδρά καταλυτικά στο νευρικό μας σύστημα, απελευθερώνοντας τις χημικές ουσίες της χαράς, όπως οι ενδορφίνες.

Πόσο όμορφα νιώθουμε όταν ακούμε κομμάτια επηρεασμένα από τη γενιά μας , ανατρέχοντας σε γεγονότα και καταστάσεις που βιώσαμε !!!

Δημιουργείται έτσι μια συναισθηματική ευφορία που μας οδηγεί σε λιγότερο στρες και συνάμα περισσότερη δημιουργικότητα και ενεργητικότητα. Οι ρυθμοί μας γαληνεύουν και οι παλμοί μας συντάσσονται με τους ρυθμούς των ήχων.

Γι’αυτό η μουσική είναι “μαγική”.

Γιατί παίζει θεραπευτικό ρόλο. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχει η λεγόμενη Μουσικοθεραπεία. Αυτή μπορεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας κι έκφρασης στους ανθρώπους εκείνους που η λεκτική επικοινωνία είναι ανεπαρκής ή αδύνατη ως μέσο έκφρασης.

Όπως είπε ο Γουίλιαμ Σαίξπηρ : “Αν η μουσική είναι η τροφή της αγάπης, παίξε κι άλλο!”.

Ματούλα Κολοκοτρώνη