f8inoporinoigamoipatix1

Το Φθινόπωρο έφτασε για άλλη μια φορά και οι φίλες νύφες που αναζητούν τον δικό τους μήνα για την τέλεια εκδήλωση, ίσως αναρωτιούνται για την συγκεκριμένη εποχή.

Ξεκινώντας με τα χρώματα που μπορούν οι μέλλουσες νύφες μας να συνδυάσουν & επιλέξουν, μπορούμε να πούμε πως δεν υπάρχουν περιορισμοί. Γήινοι τόνοι μπλεγμένοι με έντονες αντιθέσεις, δημιουργούν ατμόσφαιρα και ξεχωρίζουν. Παιχνίδια αντιθέσεων σε γωνιές ή μικρά διακοσμητικά και αξεσουάρ θα ενθουσιάσουν το μάτι και θα αποσπάσουν επαίνους. Εξάλλου, αν αποφασίσετε να κυριαρχούν τα έντονα χρώματα,  θα διώξουν την μελαγχολία της εποχής και θα ανεβάσουν την διάθεση.

Οι χώροι που ενδείκνυται και για τους τρεις μήνες είναι εκείνοι που συνδυάζουν ανοιχτό και κλειστό στοιχείο συγχρόνως. Μπορεί ο ζεστός Σεπτέμβρης να συνεχίζει με καλοκαιρινή  διάθεση, μια μικρή βροχούλα όμως θα καταστρέψει τα τραπέζια, τους μπουφέδες & το στήσιμο του catering και σίγουρα θα δυσκολέψει το περπάτημα πάνω στο γρασίδι ή στο πλακόστρωτο.

Λύση εκτός από την έγκαιρη ενημέρωση καιρού, δίνει η πρόληψη τέντας τουλάχιστον για όσες φίλες επιλέξουν τελετή / εκδήλωση τον Σεπτέμβριο σε παραλία, δάσος, προαύλιο χώρο εκκλησίας ή κτήμα δίχως προστατευόμενο χώρο.

Ο Οκτώβριος όμως & ο Νοέμβριος εγγυμονούν καιρικά φαινόμενα που απαιτούν ασφάλεια. Αρκετά κτήματα πλέον διαθέτουν κλειστές αίθουσες στη περίπτωση που αναγκαστικά πρέπει να οργανωθεί ή μεταφερθεί η δεξίωση εκεί. Ο δυνατός αέρας δεν είναι φίλος των όμορφα διακοσμημένων τραπεζιών και θα χαλάσει την ρομαντική ατμόσφαιρα αν σβήνει τα τοποθετημένα κεριά

 

Γυάλες, φανάρια & ξύλινες θήκες θα προστατεύσουν την φλόγα και αποτελούν εύκολη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Σημειωτέον, τα κτήματα και γενικότερα οι επαγγελματικοί χώροι εκδηλώσεων, ενημερώνουν από την πρώτη συνάντηση για τον εξοπλισμό που διαθέτουν.

Πρωινές ή απογευματινές ώρες, για καλωσόρισμα και πραγματοποίηση τελετής στον ίδιο χώρο με την δεξίωση, καλό είναι να υπάρχει πάντα εναλλακτικός σχεδιασμός για το τραπέζι ευχών ή οποιονδήποτε άλλο στολισμό είναι εκτεθειμένος σε ανοιχτό χώρο.

Χρήση αψίδας για μια ρομαντική τελετή μπορεί να γίνει πλέον και σε κλειστό χώρο ανεξάρτητα από το στυλ, το κόστος ή τα υλικά. Προσδίδει συναίσθημα, χρώμα, ταυτότητα. Αντανακλά τους χαρακτήρες των δύο αγαπημένων και   αντιλαμβάνονται την ένωσή τους. Σίγουρα θα διαφοροποιήσει μια εσωτερική συνηθισμένη δεξίωση και θα ενθουσιάσει τους παρευρισκόμενους. Συνάμα ξεφεύγει από τετριμμένες εσωτερικές διακοσμήσεις, χρήζει σημείου απαθανάτισης των φίλων σας (photo booth) και ενδεχομένως μειώνει το κόστος αν δεν επιλέξετε άλλες ακριβές κατασκευές & συνθέσεις.

Η εποχή ενδείκνυται για χρήση υλικών κατευθείαν από την φύση όπως κουκουνάρια, μεγάλους καρπούς, εποχιακά φρούτα, ξερά μεγάλα φύλλα, ξύλα και κορμούς δέντρων. Τοποθεσίες σαν τους αχυρώνες, φάρους, παλαιά ξωκλήσια η ελαιοτριβεία, ξέφωτα και θεματικά πάρκα, αποτελούν ιδιαίτερα μέρη για ξεχωριστές τελετές και απίθανες δεξιώσεις. Αρκεί να συμφωνεί και ο καιρός. Η διασκέδαση απογειώνεται όταν οι καλεσμένοι συνηδητοποιούν ποσό μαγικό μπορεί να γίνει ένα συνηθισμένο ή ασυνήθιστο μέρος. Το ίδιο απίθανες είναι και οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την πετυχημένη εκδήλωση.

Εντυπωσιακές εμφανίσεις με θηλυκές δημιουργίες. Τολμήστε με νυφικό που συνδυάζει μακριά ουρά και είναι κοντό μπροστά. Δαντελωτά μανίκια, χρώμα και  γιακαδάκια. Ρομαντικές νύφες με πλούσια φούστα και εξαιρετικό κέντημα. Το Φθινόπωρο σας δίνει την δυνατότητα να επιλέξετε ένα πριγκιπικό φόρεμα με μακριά επιβλητική ουρά ή τούλι. Ένα ιδιαίτερο μανίκι ή γάντια θα συμπληρώσει την εικόνα.

Το ίδιο εντυπωσιακές με τα νυφικά μπορούν να είναι και οι γαμήλιες τούρτες. Μικρές ή πολυεπίπεδες δεν έχει τόσο σημασία όσο έχει η παρουσίαση και η γεύση. Η σοκολάτα έχει την τιμητική της μια και καθώς ψυχραίνει ο καιρός σερβίρεται άνετα σε αντίθεση με το καλοκαίρι. Ένας μπουφές γλυκών σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Αποφύγετε τους λουκουμάδες που προτείνονται σαν εύκολη και οικονομική λύση και επιλέξτε χαλβά σε διάφορες γεύσεις.

Μικρογραφίες γλυκών, λουκούμια, κουφέτα σε πολλά χρώματα και γεύσεις όμορφα τοποθετημένα σε ασύμμετρες γυάλες δημιουργούν μια εντυπωσιακή γωνιά.

Κηροπήγια ασύμμετρα στα τραπέζια ή στο πάτωμα, γενικότερα στον χώρο με χρώμα, προσδίδουν ζεστασιά, στυλ και αποτελούν λύση για τις νύφες που θέλουν να ασχοληθούν προσωπικά με την διακοσμηση. Προσθέστε λουλούδια ή κορδέλες και επιλέξτε κεριά με διακριτικό άρωμα.

Αγαπητές μέλλουσες νύφες, το επόμενο άρθρο θα είναι αφιερωμένο στις χρωματικές παλέτες του 2018 και τους νέους συνδυασμούς, καθώς και ποια λουλούδια επιλέγουμε την συγκεκριμένη εποχή. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου για απορίες ή ερωτήσεις μέσω του epaggelmagynaika.gr ή της προσωπικής μου σελίδας @weddingsatgreece .

Καλή εβδομάδα

Δέσποινα Πατυχάκη

@WeddingsatGreece

@EVENTplanningGR

weddings_at_greece