feta-saganaki-se-fyllo-kroustas-me-meli-olo-to-fasma-tis-gefsis-se-mia-boukia.col-8

Υλικά για 4 μερίδες:

2 κομμάτια φέτας (120 γρ.) κομμένα σε λεπτά κομμάτια ορθογώνια

4 φύλλα κρούστας αποψυγμένα και κρύα

1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο

2 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο

2 κουτ. σούπας μέλι 150 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Απλώνετε τα 2 φύλλα κρούστας πάνω στην επιφάνεια του πάγκου σας.
  • Τοποθετείτε μέσα το κομμάτι της φέτας με κάποια απόσταση από τις γωνίες, για να μπορείτε να το διπλώσετε σαν φάκελο.
  • Με πινέλο κουζίνας αλείφετε τα φύλλα με ασπράδι αυγού, στα σημεία που θέλετε να κολλήσει με άλλη πλευρά του φύλλου, καθώς θα το τυλίγετε.
  • Καβουρδίζετε το σουσάμι σε μικρό τηγάνι, χωρίς λάδι σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 λεπτό.
  • Προσθέτετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ανεβάσει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά προσθέτετε τα πιτάκια της φέτας.
  • Τα γυρνάτε κάθε λίγο με σπάτουλα ή λαβίδα απ’ την άλλη πλευρά.
  • Μόλις ροδοκοκκινίσουν τα αφαιρείτε προσεκτικά και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Τα τοποθετείτε σε πιάτα και περιχύνετε από πάνω το μέλι, το απλώνετε αν χρειάζεται και με ένα μαχαίρι, πασπαλίζετε με το σουσάμι και είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Tip: Αν θέλετε μια πιο υγιεινή έκδοση τότε τοποθετήστε την σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 12-15 λεπτά.

Δείτε μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή της συνταγής με γραβιέρα: 

Πηγή συνταγής: mydiatrofi.gr

Το είδαμε womantoc