chocolate_banana_cake05

Αυτή η συνταγή για κέικ μπανάνα με σοκολάτα είναι από τα πιο νόστιμα και εύκολα κέικ μπανάνας γιατί μπορούμε να τo ετοιμάσουμε χωρίς μίξερ.

Υλικά Συνταγής

170 γρ βούτυρο, σε αλουμινόχαρτο
240 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

5 γρ (1 κουταλάκι) μαγειρική σόδα
5 γρ (1 κουταλάκι) αλάτι
200 γρ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά (120 γρ καθαρό βάρος)
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
35 γρ φρέσκο γάλα
2 μεγάλες και ώριμες μπανάνες (360 γρ καθαρό βάρος)
200 γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Εκτέλεση Συνταγής

Βγάζουμε το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα περίπου.

Σε ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε καθαρισμένες τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πηρούνι.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος και το χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε πάλι καλά μέχρι να ασπρίσει.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα του κέικ.

Προσθέτουμε τη βανίλια, το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα ίσα να απορροφηθεί και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Στο τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τη μπανάνα και ανακατεύουμε πάλι απαλά.

Tip: για να μην κάτσουν οι σταγόνες σοκολάτας στο κάτω μέρος του κέικ, τις ανακατεύουμε με λίγο αλεύρι ώστε να κολλήσουν στο μείγμα του κέικ.

Μεταφέρουμε το μείγμα του Κέικ Μπανάνας με Σοκολάτα σε μία παραλληλόγραμμη φόρμα, που έχουμε αλείψει με βούτυρο και έχουμε αλευρώσει.

athensmagazine