f357e80ba657c56f2cbdada5532add6e–grunge-hairstyles-hair-fair

Ας αποκαλύψουμε και ανακαλύψουμε τι συμβαίνει πίσω από όλα αυτά τα εκθαμβωτικά και extreme χρώματα που βλέπουμε σχεδόν καθημερινά στο internet!

Ο ψηφιακός κόσμος έχει κατακλυστεί από εικόνες με extreme μαλλιά που συνδυάζουν τρία- τέσσερα και πάνω, χρώματα με εκθαμβωτικά αποτελέσματα. Τέτοια μαλλιά τα συναντάμε σπανιότερα στο δρόμο ή σε φίλες. Δεν αναρωτήθηκες ποτέ το γιατί;

Η επίσκεψη στο κομμωτήριο για βαφή είναι στο μυαλό μας σαν μια σχετικά απλή και χαλαρωτική διαδικασία. Θα πας στο ραντεβού, η κομμώτρια θα σου βάλει τη βαφή στα μαλλιά, θα περιμένεις λίγη ώρα και μετά λούσιμο, και voila,  μηδέν λευκά μαλλιά και λαμπερό χρώμα! Τώρα πια όμως, έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά τα extreme χρώματα που με τις αντίστοιχες τεχνικές, μας δίνουν αποτελέσματα πέρα από κάθε φαντασία. Mermaid hair, dusty lavender, silver metallic….ο κατάλογος είναι ατελείωτος.

Καλά μέχρι εδώ, αυτό που δεν ξέρεις όμως, είναι το πόσο διαφέρει η διαδικασία σε σχέση με την απλή βαφή για να έχεις τέτοια μαλλιά που θα σε κάνουν μια “head turner”. Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν δεδομένου ότι έχεις πάρει την σοφή και θαρραλέα απόφαση να «φορέσεις» τέτοια υπέροχα μαλλιά. Από τεχνικής σκοπιάς το βασικότερο που πρέπει να γνωρίζει κάποια είναι ότι αυτά τα χρώματα βασίζονται στη διαφάνεια που μας δίνει η βάση. Δηλαδή, για να ζωντανέψουν, πρέπει να «πατήσουν» επάνω σε υγιή και ξανοιγμένα –ξανθά- μαλλιά. Πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις ξάνοιγμα, είτε με τη διαδικασία της ντεκαπάζ είτε με ξανθιστική βαφή.

Μυστικό no1: Το ξάνοιγμα πρέπει να είναι καλό, δηλαδή τα μαλλιά να ξανοίξουν καλά, να γίνουν κατάξανθα. Εαν δεν γίνει αυτό τα χρώματα θα αλλοιώνονται π.χ. το τυρκουάζ θα αποδοθεί ως πράσινο, το φούξια ως πορτοκαλί, το μωβ θα καφετίζει κτλ.Μη δεχθείς τίποτα λιγότερο από καλό ξάνοιγμα λοιπόν και συμβουλέψου τον κομμωτή σου εάν είναι εφικτό να γίνει.
Αφού πλέον το μαλλί μας θα έχει ξανοίξει σωστά πρέπει να πάρει και τη σωστή απόχρωση για να λειτουργήσει επαρκώς ως βάση για τα χρώματα.

Μυστικό no2: Σε πολλές περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα για τα “dusty” και τα “metallics” χρώματα πρέπει να εξουδετερωθούν οι χρυσές αποχρώσεις πρώτα. Αυτό σε φέρνει στη διαδικασία του rincage (ρανσάζ) ή αλλιώς reflet (ρεφλέ).Πολύ σημαντικό βήμα.
Κατόπιν ήρθε η ώρα για να ξεκινήσει το παιχνίδι με τα χρώματα. Με τον καμβά μας έτοιμο οι επιλογές είναι ατελείωτες. Συζήτησε με τον κομμωτή σου για το πως σκοπεύει να εφαρμόσει τα χρώματα και τι όψη θέλει να δώσει στα μαλλιά, είναι πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η φάση της διαδικασίας γιατί είναι το πιο δημιουργικό κομμάτι αυτής, οπότε απόλαυσέ την.
Όταν θα έρθει η στιγμή για το λούσιμο και το styling το αποτέλεσμα θα είναι όλο δικό σου για να το χαρείς.

Μυστικό no3: Μετά από κάθε βαφή συνιστώ να γίνεται και ένα καλό ίσιωμα έτσι ώστε να λειανθεί η τρίχα και να παγιωθούν τα νέα χρωστικά μέσα σε αυτή. Εκεί θα επανέλθει η τρίχα στη πιο υγιή και λαμπερή της κατάσταση.

Μυστικό no4: Μετά από τη βαφή και ειδικά από τα extreme χρώματα απόφυγε να λουστείς για τρεις ημέρες για να δώσεις περιθώρια στην τρίχα να ανακτήσει την μέγιστη δυνατή συνοχή της.Και…

Μυστικό no5: Η διάρκεια των extreme χρωμάτων ποικίλλει ανά εταιρεία. Κάνε το επαναληπτικό πέρασμα σύντομα ώστε να μην έχουν ξεθωριάσει πολύ τα χρώματα και έτσι θα δώσεις την δυνατότητα στα μαλλιά να «φορτώσουν» με χρώμα, πράγμα που τελικά θα αυξήσει τη διάρκεια και την ένταση των αποχρώσεων.

Αυτή είναι λοιπόν, λίγο έως πολύ, η διαδικασία για να γίνεις και εσύ μία extreme fashionista και όχι μια fail fashionista. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όταν πάρεις την απόφαση για να έχεις μοναδικά μαλλιά, ξεκινάς ένα ταξίδι, που αναμφίβολα πρέπει να γίνει με το σωστό τρόπο που θα φέρει με τη σειρά του το σωστό αποτέλεσμα. Εδώ μπαίνει και ο παράγοντας κόστος καθότι όλα τα παραπάνω κοστίζουν για να γίνουν και η προσπάθεια μείωσης του κόστους συνήθως έχει τρομερά και τρομακτικά αποτελέσματα.Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που δε βλέπουμε πολλά τέτοια μαλλιά στην καθημερινότητα. Κάποιες τα φοβούνται, άλλες δεν προτίθενται να πληρώσουν γι αυτά…

Από την άλλη βαλλόμαστε από τόσες πολλές πληρωμένες πληροφορίες με αποτέλεσμα να έχουμε γίνει θύματα της διαφήμισης πετώντας χρήματα σε δημιουργίες άλλων, γιατί να μη γίνεις εσύ το προϊόν-δημιουργία αυτή τη φορά και οι άλλοι να είναι «θύματά» σου;