tiramisu-italiano-saiba-como-fazer-esse-delicioso-doce-com-cafe-760×460

Μια τέλεια και υγιεινή συνταγή με έμπνευση από την Ιταλία.

Θερμίδες: 210/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την κρέμα:
  • 4 μεγάλοι κρόκοι αυγών
  • 1/4φλ. στέβια σε σκόνη
  • 1κ. γλυκού βανίλια
  • 230γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 1/2φλ. γιαούρτι
  • Για τις βάσεις:
  • 24 σαβουαγιάρ χωρίς ζάχαρη
  • 1/3φλ. εσπρέσο
  • 1/4φλ. ρούμι
  • Για το πασπάλισμα:
  • 3κ. σούπας κακάο

Τρόπος μαγειρέματος

  • Για την κρέμα:
  • Τοποθέτησε ένα μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (τύπου μπεν μαρί).
  • Ρίξε μέσα τους κρόκους, τη στέβια και τη βανίλια και ανακάτεψε καλά.
  • Βγάλε το μπολ από την κατσαρόλα όταν θα μπορείς να σχηματίσεις οχτάρια.
  • Άφησέ το να κρυώσει για 30 λεπτά και έπειτα ανακάτεψέ το με το μασκαρπόνε και το γιαούρτι.
  • Για τις βάσεις:
  • Σε ένα ταψάκι 23 x 12εκ. στρώσε μια ζελατίνα, με τις άκρες της να βγαίνουν έξω από το ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τον εσπρέσο και το ρούμι.
  • Βούτηξε μέσα τα σαβουαγιάρ κι έπειτα στρώσε τον πάτο του ταψιού με αυτά.
  • Ρίξε το 1/3 από την κρέμα και στρώσε την πάνω από τα σαβουαγιάρ.
  • Επανέλαβε άλλες δύο φορές και βάλε σαν τελευταία στρώση τα σαβουαγιάρ.
  • Κάλυψε με τη ζελατίνα που περισσεύει το γλυκό και βάλε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  • Αφαίρεσε το τιραμισού από το ταψί και πασπάλισε με κακάο.

tlife