1-63-760×500
  • 800 γραμμάρια σπανάκι
  • 2 κονσέρβες σάλτσα ντομάτας 800 γρ. και οι δύο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο +επιπλέον 3 κουταλιές
  • 400 γραμμάρια φέτα μαλακή
  • 400 γραμμάρια τριμμένο τυρί που λιώνει, όχι αλμυρό
  • 250 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα ροδίζουμε το ξερό κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε και το σκόρδο για 2 λεπτά ακόμα
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι σιγά σιγά και το μαραίνουμε
  • Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, άνηθο και μαϊντανό, ροδίζουμε, ανακατεύουμε
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη
  • Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα
  • Στο πυρέξ αλείφουμε τον πάτο και τις πλευρές με λίγο λάδι, με πινέλο
  • Ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα, ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο  και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ
  • Βάζουμε την πρώτη στρώση από λαζάνια
  • Πάνω από αυτά βάζουμε το 1/3 από τα χορταρικά της κατσαρόλας
  • Στη συνέχεια στρώνουμε το 1/4 από τη σάλτσα και το 1/4 από τα τυριά
  • Κάνουμε άλλες 2 στρώσεις με τα υλικά αυτά (λαζάνια, χορταρικά, σάλτσα, τυριά)
  • Τελειώνουμε με μία στρώση με λαζάνια, την υπόλοιπη σάλτσα και τα τυριά
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά

apithano