178499512

Οι πεταλούδες κάνουν εμφανή την παρουσία τους, τα χρώματα και τα αρώματα πλυμμυρίζουν κάθε γωνιά της Ελλάδας, όμως η άνοιξη –για όσες από μας έχουμε σκύλο- ενέχει και κάποιους κινδύνους! Αν, λοιπόν, είσαι αναγνώστρια με αγάπη για αυτήν την εποχή αλλά και με μία στοιχειώδη ανησυχία για το πώς να φροντίσεις το σκύλο σου αποτελεσματικά, τότε διάβασε παρακάτω.

Χημικά καθαριστικά

Είναι γνωστό ότι η άνοιξη είναι η εποχή της ανανέωσης και των γενικών καθαριοτήτων τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Σκέψου καλά τί καθαριστικά θα χρησιμοποιήσεις και απόφυγε τα «βαριά» χημικά καθαριστικά, τα οποία μπορούν να ερεθίσουν και να επηρεάσουν όχι μόνο το αναπνευστικό σύστημα του σκύλου σου αλλά και να του δημιουργήσουν σοβαρά δερματικά προβλήματα σε περίπτωση επαφής του σώματός του με αυτά – ακόμη και αραιωμένα. Επίλεξε ασφαλή και κατάλληλα καθαριστικά για τους χώρους στους οποίους κινείται ο σκύλος σου. Θα τα βρεις σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Συντήρηση των φυτών

Αν έχεις κήπο ή μπαλκόνι με φυτά με τα οποία θέλεις να ασχοληθείς, είμαστε μαζί σου! Η κηπουρική είναι ένα από τα πιο χαλαρωτικά και δημιουργικά χόμπι και μάλιστα απολύτως ταιριαστή δραστηριότητα με την εποχή.Δώσε μεγάλη προσοχή στα συντηρητικά ή στα λιπάσματα που βάζεις στα φυτά σου ή στον κήπο σου, ειδικά αν στα φυτά έχει πρόσβαση και ο σκύλος σου. Πολλά από τα λιπάσματα ή τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιείς είναι εξαιρετικά επικίνδυνα έως και θανατηφόρα για το μικρό σου φίλο. Συζήτησε και αναζήτησε φυσικές εναλλακτικές που θα φροντίσουν τόσο τα φυτά όσο και το ευ ζην του σκύλου σου.

Εξωπαράσιτα

Μαζεύονται κατά δεκάδες και ενίοτε εκατοντάδες, ιδίως αν δεν έχεις προνοήσει για την απώθησή τους και ακούν στο όνομα «εξωπαράσιτα». Πρακτικά: τσιμπούρια, ψύλλοι και σκνίπα του Καλααζάρ, χρήζουν άμεσης προσοχής και απώθησης όλο το χρονο αλλά ιδιαίτερα την περίοδο της άνοιξης που ο καιρός ανοίγει και θέλουν και αυτά να «ξεσκάσουν». Φρόντισε το σκύλο σου με αντιπαρασιτικά προϊόντα που τον προστατεύουν από τα παραπάνω και μην ξεχνάς ποτέ τα ειδικά spray που μπορείς να χρησιμοποιείς απογευματινές ώρες προκειμένου να τον προστατέψεις από τη μάστιγα της εποχής μας – το Καλααζάρ ή αλλιώς λεισμανίαση.

Ακολούθησε τα παραπάνω απλά βήματα και κάνε την άνοιξη την καλύτερη και πιο ακίνδυνη εποχή για το κατοικίδιό σου.

pet-astero