Chocotorta: Ένα υπέροχο γλυκό με μπισκότα, καραμέλα γάλακτος και τυρί κρέμα από την Αργεντινή

Ένα πραγματικά υπέροχο γλυκό που μας έρχεται από την Αργεντινή! Σοκολάτα, μπισκότα, τυρί κρέμα και υπέροχη κρέμα γάλακτος (dulce de leche) συνδυάζονται μοναδικά και το αποτέλεσμα είναι τέλειο!

Για τη chocotorta θα χρειαστείτε

  • 500 γρ. ‏τυρί κρέμα
  • 500 γρ. ‏dulce de leche (σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για σπιτική καραμέλα γάλακτος)
  • λίγο ‏σοκολατούχο γάλα
  • 500 γρ. ‏σοκολατένια μπισκότα της επιλογής σας

Για τη γκανάς θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ‏κουβερτούρα γάλακτος
  • 300 γρ. ‏κρέμα γάλακτος

Για τη Dulce de leche – καραμέλα γάλακτος

Ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση

    • Σιγοβράζετε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό. (Μπορείτε να το βάλετε και σε χύτρα ταχύτητας μόνο για 1 ώρα)
    • Προσέχετε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει πάρα πολύ (για να μην ανακινείται το κουτί μέσα στο νερό) και βάζετε νερό στον βραστήρα για να προσθέτε όταν εξατμίζεται το νερό.
    • Μπορείτε να βάλετε παραπάνω από ένα να βράσει. Καλό θα είναι να ετοιμάσετε πολλά κουτιά και να τα αποθηκεύσετε εκτός ψυγείου για την ερχόμενη φορά!!!
    • Κοιτάζετε να είναι καλυμμένα τα κουτιά με νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του βρασμού και αν χρειαστεί προσθέτετε νερό.
    • Μετά το τέλος του βρασμού τα αποσύρετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ανοίξουμε.
    • Η διατήρησή τους είναι ίδια με αυτή του γάλακτος.

Πως φτιάχνουμε το γλυκό

  1. Χτυπήστε την καραμέλα γάλακτος με το τυρί κρέμα μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως
  2. Βουτήξτε τα σοκολατένια μπισκότα στο σοκολατούχο γάλα και ετοιμάστε το 1ο στρώμα μπισκότων στη φόρμα που θα χρησιμοποιήσετε.
  3. Απλώστε πάνω από την πρώτη στρώση των μπισκότων μία στρώση από το μείγμα της καραμέλας γάλακτος με το τυρί κρέμα.
  4. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία άλλες 3 φορές.
  5. Τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο.

Για τη γκανάς σοκολάτας

  1. Βράζετε την κρέμα γάλακτος.
  2. Τη ρίχνετε ύστερα σε ένα μπολ με τα κομμάτια κουβερτούρας.
  3. Περιμένετε 5 λεπτά και κατόπιν ανακατεύετε
    το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως.
  4. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από το γλυκό σας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες. Ύστερα είναι έτοιμο για απόλαυση!!

foodmaniacs.gr

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.