Αρνίσια στρογγυλά κεμπάπ με σαλάτα ντομάτας και σάλτσα γιαουρτιού

Υλικά για 4 άτομα

Για τη συνταγή

  • 3/4 κιλό αρνίσιο κιμά
  • 1/4 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κουτ. σουπ. πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουτ.γλυκ. κύμινο
  • 1 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/2 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 πίτες για σουβλάκι
  • 1/2 κουτ. σουπ. αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σουπ. ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουτ.γλυκ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουτ.γλυκ. πολύ ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 3 μεγάλες ντομάτες χωρίς σπόρους κομμένες σε κύβους
  • 1/2 αγγούρι χωρίς σπόρους κομμένο σε κύβους
  • 1/2 κρεμμύδι μικρό καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
  • 1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουτ.γλυκ. αλάτι
  • 1/4 κουτ.γλυκ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  • 1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σουπ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σουπ. φύλλα δυόσμου χοντροκομμένα

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζετε τη σαλάτα. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, το ξύσμα και το σκόρδο. Προσθέτετε σε ένα άλλο μπολ τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και τα περιχύνετε με το μείγμα του ελαιολάδου.
2. Ετοιμάζετε τη σάλτσα γιαουρτιού. Ανακατεύετε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ. Προθέτετε το δυόσμο και αλατίζετε.
3. Έπειτα ανακατεύετε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ. Μην ζυμώνετε το κιμά πολύ ώρα γιατί θα σκληρύνει. Πλάθετε 24 κεφτεδάκια. Περνάτε σε κάθε καλαμάκι για σουβλάκι από 4 κεφτεδάκια και τα αλείφετε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
4. Ετοιμάζετε τη ψησταριά για ψήσιμο σε μέτρια θερμοκρασία. Ψήνετε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά για 4-6 λεπτά , μέχρι να ροδίσουν καλά. Λίγο πριν τελειώσετε προσθέτετε στη σχάρα τις πίτες.
5. Τις βγάζετε και τις διπλώνετε στα δύο έτσι ώστε να χωράνε τα 4 κεφτεδάκια από κάθε καλαμάκι. Βάζετε δίπλα λίγη σαλάτα και μια μεγάλη κουταλιά από τη σάλτσα γιαουρτιού.

Χρήσιμο

Μπορείτε να το φτιάξετε και με ένα είδος κιμά μοσχαρίσιο ή αρνίσιο.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.