mageiritsa-kotopoulo_top

ΥΛΙΚΑ

Για 4 άτομα ()

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό κοτόπουλο ψιλοκομμένο (χωρίς κόκκαλα, μπούτι ή στήθος)
  • 1/2 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο φρέσκο
  • 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 2 αυγά
  • χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και με το βούτυρο. Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και δυο φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά.

2. Ρίχνετε το μαρούλι και τα μυρωδικά. Αλατίζετε και πιπερώνετε. Συμπληρώνετε με νερό, εάν χρειαστεί. Σιγοβράζετε τη μαγειρίτσα με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου μια 10 λεπτά.

3. Προσθέτετε το ρύζι και τα συκωτάκια του κοτόπουλου ψιλοκομμένα συνεχίζετε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

4. Σε ένα μπολ χτυπάτε με τον αυγοδάρτη τα αυγά μέχρι να αφρίσουν, προσθέτετε, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα, σιγά – σιγά το χυμό λεμονιού, και λίγο από το ζουμί της σούπας για να ζεσταθεί το αυγολέμονο. Περιχύνετε τη μαγειρίτσα με το αυγολέμονο, ανακινείτε λίγο την κατσαρόλα να απλωθεί το αυγολέμονο ομοιόμορφα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένα μανιτάρια.

FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); }); { status: 'connected', authResponse: { accessToken: '...', expiresIn:'...', signedRequest:'...', userID:'...' } } function checkLoginState() { FB.getLoginStatus(function(response) { statusChangeCallback(response); }); }