Αν ρώταγες τα μαλλιά σου… τι θα σου έλεγαν;

Καθημερινά, όταν βλέπουμε ένα γνωστό μας πρόσωπο, η πιο συχνή ερώτηση που κάνουμε είναι, «τι κάνεις;» Φαντάσου να μπορούσαν να μιλήσουν τα μαλλιά σου και να τα ρωτούσες και αυτά «τι κάνεις;»  Ποιά θα ήταν η απάντηση;

Υπάρχουν τόσοι πολλοι κομμωτές και κομμώτριες σε καταστήματα , στο σπίτι, σε σχολές και σίγουρα τα επισκεπτόμαστε, η κάθε μία με τη δική της συχνότητα και ακόμα πιο πολύ σε περιόδους γιορτών.
Πώς γίνεται όμως και κυκλοφορούν κάθε μέρα, έξω, τόσα πολλά κακοφτιαγμένα μαλλιά, τόσες πολλές εκδοχές του ίδιου χρώματος και τόσα ίδια κακά κουρέματα. Είναι απορίας άξιο: τόσα πολλά κομμωτήρια- τόσα πολλά άσχημα μαλλιά.

Βλέποντάς τα ο ίδιος, ως επαγγελματίας και ως άνδρας μου γεννιούνται ερωτήματα. Γιατί  βρε κορίτσια το πάθατε αυτό; Γιατί μοιάζετε όλες τόσο; Γιατί το ανέχεστε αυτό;

Ενστικτωδώς μου έρχεται στο νου η γνωστή χιλιοειπωμένη αιτία…η κρίση. Πράγματι η κρίση ευθύνεται για πολλές υποχωρήσεις  που κάνει ο καθένας μας όλα αυτά τα χρόνια με αποτέλεσμα να μειώνεται και η φροντίδα που δείχνουμε στους εαυτούς μας.

Από την άλλη όμως δεν μπορώ να μη παρατηρήσω τόσα πολλά tattoos, piercings, αξεσουάρ , “it” items, κινητά, τσάντες, sneakers και όλα στο ίδιο κορμί. Αυτά δηλαδή δεν κόστισαν;  Σίγουρα τα tattoo girls είναι super sexy, και μια γυναίκα που κρατάει μια “it” τσάντα είναι super chick….συμφωνώ και επαυξάνω. Σκέφτομαι όμως ότι για να δείξεις τα tattoo σου θα πρέπει να γδυθείς και ότι η super τσάντα θα δείχνει βαρετή σε λίγο. Τα μαλλιά όμως; Θα συμβεί το ίδιο και με αυτά;
Όχι, τα όμορφα μαλλιά έχουν κάτι μαγικό:  μπορούν να είναι ταυτόχρονα και sexy και “it” item

Είναι πολλές οι έρευνες που έχουν γίνει σε άνδρες, κατά καιρούς, και όλες συμφωνούν στο εξής point:  Μεταξύ των χαρακτηριστικών που βρίσκουν sexy σε μια γυναίκα οι άνδρες, πάντα υπάρχουν τα μαλλιά, τα οποία μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν στο επίπεδο του φετίχ. Όπως υπάρχουν άνδρες που «παθαίνουν ζημιά»  με τα ψηλά τακούνια, τα tattoos, το ζουμερό μπούστο κτλ, έτσι παθαίνουν και με τα ωραία μαλλιά.

Παραδείγματος χάρη, με τις ξανθές, άλλοι με εκείνες που έχουν πολύ κοντά μαλλιά και την ίδια στιγμή άλλοι με εκείνες που τα έχουν πλούσια και μακριά (όχι φριζαρισμένες ουρές γεμάτες ψαλίδα!) και να μην αναφέρω πόσοι βρίσκουν εσάς με τις μπούκλες  ultra sexy!
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι απλό:  Εχεις ωραία μαλλιά; Οι άνδρες σε βρίσκουμε sexy! Κρατάς και “MK” ή “LV” τσάντα; Δεν το βλέπουμε!

Και εδώ έρχεται και η άλλη πλευρά… Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα να φοράς ολοκαίνουργια sneakers, όμορφα fashion ρούχα, ακόμα και super τσάντα, όπως είπαμε πριν, και σίγουρα θα δείχνεις πολύ όμορφη, αλλά αυτά θα παλιώσουν γρήγορα, μέσα στους επόμενους έξη μήνες θα έχει γίνει αυτό. Όχι όμως τα ωραία μαλλιά, τα οποία θα μπορείς να αλλάξεις και να ανανεώσεις ευκολότερα από την γκαρνταρόμπα σου.

Φτάνουμε στο αρχικό μας ερώτημα έτσι…Το πρωί που ετοιμάζεσαι για να βγεις έξω στον κόσμο και κοιτάζεις στον καθρέπτη σου, εάν ρώταγες τα μαλλιά σου «τί κάνεις;», τί θα σου έλεγαν; Φαντάζεσαι να σου απαντούσαν: «κοίτα…χάλια είμαι, πολλή ψαλίδα και ρίζα…και λίγο χρώμα δε θα ήταν κακό…τουλάχιστον φοράς ωραία jeans…που ταιριάζουν με τη νέα θήκη του κινητού…άντε, πάμε, έχουμε ολόκληρη μέρα να περάσουμε έτσι»
Για φαντάσου όμως  να σου απαντούσαν : «δείχνουμε sexy και εσύ όμορφη…πάμε να κάνουμε μερικά κεφάλια να γυρίσουν!

Έτσι είναι κορίτσια και η συμβουλή μου είναι απλή: φροντίστε αυτό που έχετε και είναι μέρος της ομορφιάς σας, τα μαλλιά, τα έχετε εκεί και περιμένουν. Ύστερα προσθέστε τα υπόλοιπα!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.