AMYGDALOTA_large

Υλικά για 15 κομμάτια

Για τη συνταγή

  • 1 κιλό αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 1/2 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 κουτ. σουπ. μέλι θυμαρίσιο
  • 5 ξυλάκια κανέλας
  • 8 κουτ. σουπ. ανθόνερο
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 40 γαρύφαλα (μοσχοκάρφια)
  • 3 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

1. Βράζετε σε μια κατσαρόλα, τα δύο φλυτζάνια τσαγιού νερό και τα ξυλάκια κανέλας για 10′ και μετά ρίχνετε μέσα και το ανθόνερο.

2. Τοποθετείτε μέσα σε ένα μπολ τα αμύγδαλα και τη ζάχαρη και τα αφήνετε για μισή ώρα. Έπειτα προσθέτετε στο μπολ το σιμιγδάλι και 4-5 κουταλιές της σούπας από το ζωμό της κανέλας και του ανθόνερου. Αδειάζετε το μίγμα στον κάδο του μπλέντερ και πολτοποιείτε.

3. Ετοιμάζετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Βρέχετε τα χέρια σας στο ζωμό της κανέλας που έχει περισσέψει στην κατσαρόλα και πλάθετε το μείγμα αμυγδάλου σε ό,τι σχήμα θέλετε. Είτε σαν μικρά αχλαδάκια, είτε σαν μισοφέγγαρα και τα βάζετε στο ταψί.

4. Καρφώνετε στην κορυφή κάθε αμυγδαλωτού από ένα γαρίφαλο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200°C για περίπου 25- 30′ λεπτά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Αφήνετε να κρυώσουν τα αμυγδαλωτά και έπειτα τα βουτάτε στιγμιαία στην κατσαρόλα με το ζωμό κανέλας και τα αφαιρείτε με τρυπητή κουτάλα. Τα μεταφέρετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Τοποθετείτε τα αμυγδαλωτά σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζετε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

Χρήσιμο

Μπορείτε να στρώσετε την πιατέλα με φύλλα νεραντζιάς ή λεμονιάς για να πάρουν το άρωμα τους. Κατόπιν, διατηρήστε τα σε τάπερ, κλειστό.