Αυτό είναι το τρικ για να μοσχοβολάει η κουζίνα σου σε μόνιμη βάση

Όσο συχνά κι αν καθαρίζεις τις επιφάνειες στην κουζίνα σου οι μυρωδιές από το τηγάνι ή τον φούρνο κάθε φορά που μαγειρεύεις μένουν πεισματικά στον χώρο ακόμα κι αν όταν ανάβεις τον απορροφητήρα ή ανοίγεις τα παράθυρα.

Όσο συχνά κι αν καθαρίζεις τις επιφάνειες στην κουζίνα σου οι μυρωδιές από το τηγάνι ή τον φούρνο κάθε φορά που μαγειρεύεις μένουν πεισματικά στον χώρο ακόμα κι αν όταν ανάβεις τον απορροφητήρα ή ανοίγεις τα παράθυρα.

Αν θέλεις να διορθώσεις μία και καλή το πρόβλημα κι όλοι να σε ρωτάνε τι κάνεις και μυρίζει τόσο όμορφα η κουζίνα σου υπάρχουν δύο πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Παρακάτω θα βρεις τους δύο τρόπους που μπορείς να δοκιμάσεις για να δεις τη διαφορά γρήγορα.

1. Γέμισε μία κατσαρόλα με νερό και βράσε λίγα μπαχαρικά. Μπορείς να βάλεις πιπέρι, γαρίφαλο, κανέλα, δεντρολίβανο, μέντα και ευκάλυπτο. Άφησε τα μπαχαρικά να πάρουν βράση με κλειστό καπάκι και στη συνέχεια σήκωσε το και άσε τη μυρωδιά να «ποτίσει» στον χώρο. Σε λίγη ώρα όλες οι δυσάρεστες οσμές του φαγητού θα εξαφανιστούν.

2.Μέσα σε ένα ταψί τοποθέτησε μερικές φλούδες εσπεριδοειδών, για παράδειγμα λεμόνια, πορτοκάλια, μανταρίνια ή γκρέιπφρουτ. Προθέρμανε τον φούρνο και βάλε μέσα το ταψί για περίπου ένα λεπτό με την πόρτα ανοικτή. Η μυρωδιά να μοιραστεί παντού στον χώρο και θα κρατήσει στην κουζίνα σου για μέρες.

womantoc

Σας προτείνουμε...
Τα νέα μας στο inbox σας!
Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είστε ενημερωμένες για όλα!

You can't download this image