2-27-760×500

Ένα light γλυκό που ξινίζει και σε κάνει να θέλεις να φας ένα κομμάτι ακόμα.

Υλικά

2 κούπες αλεύρι

1 κούπα ζαχάρη

3/4 κούπας ηλιέλαιο

1/2 κούπα νερό

1 κ. γλυκού baking

1 βανίλια

1 μεγάλο λεμόνι χυμό & ξύσμα

Για το γλάσο

1 κούπα κρυσταλική ζάχαρη

2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το νερό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το Baking Powder, τη βανίλια και ανακατεύουμε με το μίξερ σε πολύ χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ, στρώνουμε τo μείγμα του κέικ και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.
  • Δοκιμάζουμε βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ, αν βγει καθαρή το κέικ μας είναι έτοιμο.
  • Μόλις κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο (δείτε εδώ μία εύκολη συνταγή)
  • Ανακατεύουμε την κρυσταλική ζάχαρη με το χυμό και περιχύνουμε το κέικ. Το αφήνουμε να σταθεί και σερβίρουμε.

Πηγή: clelia.gr

apithano