mpiftekia-vromis_top_22-01-2016

Υλικά για 4 τεμάχια

Για τη συνταγή

  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/4 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κουτ. σουπ. κοφτό βρώμη
  • 1 κουτ.γλυκ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • αλάτι
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον κιμά μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη βρώμη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ντομάτα, το σκόρδο, , το κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ζυμώνουμε καλά.
  2. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα. Ζυμώνουμε ξανά το μείγμα και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  3. Στη συνέχεια τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ή στη σχάρα ή στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι να ψηθούν. Περίπου για 12-15 λεπτά.
  4. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα

Χρήσιμο

Εμπλουτίστε το μίγμα αν θέλετε με λίγο τριμμένο κολοκύθι και ένα αυγό.