Ω! Έλατο…. Ω! Έλατο….

Αν και είμαστε ακόμα στο Νοέμβρη πολλά σπίτια έχουν ήδη μπει σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!!!! Προσωπικά το θεωρώ νωρίς αλλά δε με χαλάει να βλέπω στολισμένα σπίτια, ειδικά αν ο στολισμός έχει καθαρά για ψυχολογικά αίτια και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν όμορφα… περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Άλλα με “χαλάνε”…. ξέρω ότι πολλοί θα διαφωνήσετε μαζί μου και θα χαρώ να διαβάσω τις ενστάσεις σας στα σχόλια…. με “χαλάει” τρομερά ο στολισμός αληθινού Χριστουγεννιάτικου δέντρου!!!

Όταν ήμουν παιδί πηγαίναμε με τους γονείς μου κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς σε συγγενικό σπίτι όπου πάντα στόλιζαν αληθινό δέντρο…δε με ενθουσίαζε η θέα του… Μπορεί να ήταν φουντωτό και επιβλητικό αλλά δε μου τραβούσε την προσοχή ποτέ. Μεγαλώνοντας η δυσαρέσκειά μου αυτή άρχισε να αιτιολογείται….Ποιος ο λόγος να αγοράσω έναν ζωντανό οργανισμό, να τον τοποθετήσω ημιλιπόθυμο στο σαλόνι μου στολίζοντας τον με φανταχτερά μπιχλιμπίδια και ένα μήνα αργότερα να τον πετάξω, νεκρό και μαδημένο, στον κάδο της γειτονιάς μου;

Μα, θα μου πείτε, γι αυτό τον λόγο καλλιεργούνται τα συγκεκριμένα δέντρα….. Για ποιον λόγο ακριβώς;;; Για να καταλήξουν σε χωματερές και τζάκια;;; Θες σώνει και καλά αληθινό δέντρο;;; Γούστο σου και καπέλο σου!!! Πάρτο σε γλάστρα, σε βαρέλι… φρόντισε το όλη την χρονιά και στόλισε το ζωντανό τα Χριστούγεννα…κάθε Χριστούγεννα!!! Δες το να μεγαλώνει και φώναξε με να το καμαρώσουμε μαζί!!!

Μα, θα μου πείτε, και με τα ζώα το ίδιο γίνεται.. πουλερικά, ψάρια και ότι βάλει ο νους μας εκτρέφεται προς βρώση… Συμφωνώ!!! Προς βρώση….προς βασική ανάγκη του κάθε ανθρώπινου οργανισμού…και πάλι όμως έχεις την επιλογή και την δυνατότητα να μην το φας και φυσικά δεν στολίζεις το κουφάρι τους στο σπίτι σου!

Μα, θα μου πείτε, δερμάτινα δεν φοράς;; Γούνες;;; Καλλυντικά;;; Όχι!!! Δεν φόρεσα ποτέ αληθινή γούνα ή δερμάτινο επειδή δεν το είχα καημό, είναι απαγορευτικά για την τσέπη μου και επειδή αν είχα ανάγκη από γούνα θα είναι φυσικό τρίχωμα δικό μου, επίσης  όποτε αγοράσω καλλυντικά θα κοιτάξω αν έχουν γίνει πειράματα σε ζώα κι αυτό επειδή έχω την επιλογή να το κάνω…! Δεν είμαι ούτε καμιά πωρωμένη οικολόγα, ούτε vegeterian, vegan και δεν ξέρω πώς αλλιώς αποκαλούνται οι άνθρωποι που έχουν επιλέξει αυτό τον τρόπο ζωής!!!

Εμείς θα αρκεστούμε και φέτος στο παλιό, πλαστικό μας δέντρο, που δεν το λες και “οικολογικό” (βλέπε πλαστικό) αλλά τουλάχιστον είναι άψυχο και δεν το αγοράζω κάθε χρόνο.

Κλείνοντας θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν κατακρίνω την επιλογή κανενός ανθρώπου, λέω απλά την άποψή μου -που ίσως σας βάλει σε σκέψεις-  και περιμένω να ακούσω και την δική σας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους μας με υγεία, φίλοι μου…Μόνο υγεία.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.