τι-χρώμα-κουρτίνες-να-βάλω-σε-γκρι-τοίχο

Έχεις γκρι τοίχο; Το γκρι χρώμα είναι το νέο λευκό για το βάψιμο των τοίχων. Πρόκειται για ένα χρώμα μπαλαντέρ, αφού μπορεί να ταιριάξει τέλεια με πολλά άλλα. Επικρατεί στο βιομηχανικό στυλ διακόσμησης, αλλά μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα. Προσπάθησε να συνδυάσεις τον τοίχο με τις κουρτίνες, τα έπιπλα και την υπόλοιπη διακόσμηση. Ωστόσο, αν αναρωτιέσαι “τι χρώμα κουρτίνες να βάλω σε γκρι τοίχο;” παρακάτω σου έχουμε μερικές προτάσεις για να διαλέξεις.

Οι κουρτίνες είναι απαραίτητες για την κάλυψη ενός παραθύρου ή μιας μπαλκονόπορτας. Προσθέτουν μια επιπλέον πινελιά ή ακόμα και ιδιαίτερο χαρακτήρα στη διακόσμηση του σπιτιού. Παράλληλα, βοηθά στη σκίαση του χώρου αλλά και στην αποφυγή αδιάκριτων βλεμμάτων. Τα χρώματα, τα σχέδια και τα υφάσματα που μπορείς να διαλέξεις για τις κουρτίνες είναι σε αφθονία, αλλά φρόντισε να διαλέξεις με βάση το γούστο και το στυλ που θες να δώσεις.

7 χρώματα για κουρτίνες που ταιριάζουν τέλεια με γκρι τοίχο!

1. Ροζ

Η αλήθεια είναι ότι το ροζ θεωρείται το κατ’ εξοχήν κοριτσίστικο χρώμα. Χαρίζει θηλυκότητα, ευαισθησία και ρομαντική διάθεση σε ένα χώρο. Εάν αναρωτιέσαι ‘τι χρώμα κουρτίνες να βάλω σε γκρι τοίχο;’ το ροζ είναι μια υπέροχη ιδέα. Με ένα απαλό ροζ “σπάει” η μουντίλα του γκρι τοίχου και φωτίζεται ο χώρος. Παράλληλα, αν δε θέλεις να έχεις ροζ κουρτίνες στο σαλόνι σου γιατί θεωρείς ότι είναι θηλυπρεπείς, τότε τοποθέτησέ τες στην κρεβατοκάμαρά σου για να δώσεις άρωμα γυναίκας.

2. Λευκό

3D illustration. Interior of the living room with a purple sofa

Ένα all time classic χρώμα για κουρτίνες είναι το λευκό. Ταιριάζουν, όχι μόνο με γκρι τοίχο, αλλά με οποιοδήποτε χρώμα. Επομένως, εάν θελήσεις να βάψεις τους τοίχους σου σε άλλο χρώμα, οι κουρτίνες δε θα σε δεσμεύσουν καθόλου. Ταυτόχρονα, δημιουργούν μια όμορφη αντίθεση, καθώς φαίνεται πιο φωτεινός ο χώρος. Ό,τι ύφασμα και να επιλέξεις για τις κουρτίνες σου το φως του ήλιου θα διαπερνά ελαφρώς μέσα από αυτές. Επομένως, ακόμα και ο πιο μικρός χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος με τη βοήθεια του φωτός. Είναι ιδανικές κυρίως για το μίνιμαλ στυλ στη διακόσμηση, αλλά προκειμένου να μη γίνει βαρετό πρόσθεσε ένα ακόμα πιο ζωηρό χρώμα στο χώρο σου.

3. Φλοράλ

Οι φλοράλ κουρτίνες ή εκείνες με γεωμετρικά μοτίβα δίνουν αμέσως χαρακτήρα στο χώρο. Τραβούν τα βλέμματα και πολλές φορές μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να οδηγήσεις το μάτι του επισκέπτη σε συγκεκριμένα σημεία. Στην ερώτηση ‘τι χρώμα κουρτίνες να βάλω σε γκρι τοίχο;’ θα σου προτείνουμε να επιλέξεις παιχνιδιάρικες κουρτίνες που θα περιλαμβάνουν πολλά χρώματα. Φρόντισε να επικρατούν οι παλ αποχρώσεις που θα ‘ησυχάζουν’ τη ‘σκληρότητα’ του γκρι. Με τον τρόπο αυτό ξεφεύγεις από τα όρια της μονοτονίας και δημιουργείς μια fun διάθεση.

4. Πράσινο

Το πράσινο είναι το χρώμα της ελπίδας αλλά και αυτό που επικρατεί στη φύση. Παρ’ όλα αυτά, όποια απόχρωση του γκρι και να έχει ο τοίχος, προτίμησε να τοποθετήσεις κουρτίνες σε μια ζωηρή απόχρωση του πράσινου. Θα φωτίσει το χώρο με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ταυτόχρονα, το παιχνίδι των δύο χρωμάτων ανάλογα με το φως του ήλιου που εισέρχεται στο χώρο, μπορεί να κάνει τον τοίχο να φανεί ως λαδί. Επομένως, φρόντισε να προσθέσεις λευκές και χρυσές λεπτομέρειες για να φωτίσεις περισσότερο το χώρο.

5. Κόκκινο

Μια εύκολη απάντηση στο ‘τι χρώμα κουρτίνες να βάλω σε γκρι τοίχο;’ είναι το κόκκινο. Οποιαδήποτε απόχρωση του κόκκινου ταιριάζει άψογα με οποιαδήποτε απόχρωση του γκρι. Ως τρίτο χρώμα συχνά χρησιμοποιείται το μαύρο ή ακόμα και το μπεζ ή το “σπασμένο” λευκό. Είναι κλασικοί συνδυασμοί που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση ενός σαλονιού ή ενός υπνοδωματίου. Επίσης, προτιμάται πολύ και στα εφηβικά δωμάτια.

6. Μπλε

Το μπλε navy, το γαλάζιο και το πετρόλ είναι τα ιδανικότερα χρώματα για έναν γκρι τοίχο. Ιδανικά θα πρέπει να υπάρχει μια ανοιχτή απόχρωση του γκρι, ώστε να δημιουργηθεί αντίθεση. Ακόμα κι αν επιλέξεις ένα παλ χρώμα για κουρτίνα, όπως το γαλάζιο, ο χώρος θα φωτίσει και θα δείχνει μεγαλύτερος. Επιπλέον, αν έχεις σκούρο γκρι τοίχο και επιλέξεις ένα επίσης βαθύ μπλε, τότε μπορείς να το “σπάσεις” με μια ακόμα κουρτίνα σε λευκό χρώμα. Μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε υπνοδωμάτιο είτε σε σαλόνι με βιομηχανικό στυλ, αφού τα χρώματα δεν είναι καθόλου περιοριστικά.

7. Κίτρινο

Ακόμα ένα χρώμα σε κουρτίνες που ταιριάζει με τον γκρι τοίχο είναι το κίτρινο. Είναι ένα ζωηρό χρώμα που θα δώσει την ένταση που λείπει από το χώρο. Σου προτείνουμε να το επιλέξεις ακόμα και σε χώρους που δεν έχουν αρκετά ανοίγματα, όπως πόρτες και παράθυρα από όπου μπορεί να εισέρχεται φυσικό φως. Επομένως, είναι ικανό να φωτίσει και το πιο σκοτεινό δωμάτιο. Για να “συνδέσεις” το κίτρινο με το γκρι, μπορείς να προσθέσεις μια μοβ κουρτίνα που ταιριάζει και με τα δύο.

douleutaras