Λίγο πριν τα σχολεία ανοίξουν τις πόρτες για να υποδεχτούν τους μικρούς κ μεγάλους μαθητές 5 μυστικά που κάθε γονιός πρέπει να ξέρει (και πριν ψωνίσετε τα σχολικά !)

Επιλέξτε την καρέκλα για το γραφείο του ΜΑΖΊ με το παιδί! Όχι μόνο για να του αρέσει. Ο βασικός λόγος είναι να ελέγξετε στην πράξη ότι ταιριάζει στο ύψος και την ανάπτυξη του παιδιού. Στη σωστή θέση η πλάτη του παιδιού πρέπει να σχηματίζει ορθή γωνία με τους γλουτούς όταν κάθεται και τα πόδια να ακουμπούν σε σταθερό σημείο και όχι να αιωρούνται, σχηματίζοντας επίσης ορθή γωνία στα γόνατα. Η επιλογή της τσάντας πρέπει, εκτός από το να ικανοποιεί την αισθητική του παιδιού, να καλύπτει και τις ανάγκες σε χωρητικότητα αλλά και σε βάρος. Σκεφτείτε το τρόλεϊ (ειδικά για τα πιο μικρά παιδιά). Αν καταλήξετε σε σακίδιο βεβαιωθείτε ότι το παιδί θα το μεταφέρει φορώντας το και στους 2 ώμους!!!

Το ωράριο του σχολείου απέχει (συνήθως αρκετά) από το ωράριο των διακοπών. Για να είναι πιο εύκολη η προσαρμογή καλό είναι να αρχίσετε να προσεγγίζετε το ωράριο του σχολείου αρκετές μέρες πριν αυτό ξεκινήσει. Αυτό βοηθά τον οργανισμό να προσαρμοστεί, το σώμα και το μυαλό να λειτουργήσει πιο σωστά κ πιο αποδοτικά, και το πιο σημαντικό, βοηθά το παιδί να συνηθίσει συντομότερα το νέο περιβάλλον. Συζητήστε τυχόν προβληματισμούς και ανησυχίες του παιδιού εν όψει της σχολικής χρονιάς. Αυτό ισχύει, προφανώς, για τα πρωτάκια που μπαίνουν σε νέο περιβάλλον.

Μην ξεχνάτε, όμως, και τα μεγαλύτερα παιδιά. Τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να μιλήσετε με ηρεμία για ο.τι τα απασχολεί. Κάντε ένα πλάνο “δεκατιανών” …μαζί! Πείτε ιδέες, σημειώστε και σχεδιάστε..βρείτε νέες συνταγές και δοκιμάστε τες μαζί..καταλήξτε και αποφασίστε ώστε να έχετε, τουλάχιστον, μερικές εγγυημένες λύσεις στη σχολική καθημερινότητα! Και ένα τελευταίο! Αποφασίστε από κοινού για το πρόγραμμα αλλά και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ναι, το καταλαβαίνω ότι κάποιες δραστηριότητες δεν είναι υπό συζήτηση…αλλά για όσες είναι! Συζητήστε και συναποφασίστε!

Τσάντα, φρεσκοξυσμένο μολύβι, τετράδια, καλή διάθεση, χαμόγελο και… Καλή σχολική χρονιά!!!