pites-tip-800×479-696×417

Διαβάστε αυτά τα πολύτιμα μυστικά και φτιάξτε τις πιο νόστιμες πίτες για σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες παραλλαγές υλικών για τη γέμιση, ανάλογα με τα γούστα σας και αυτά που έχετε στο ψυγείο σας.

Η γέμιση που βάζετε σε μια πίτα είναι καλό να έχει κρυώσει πρώτα για να μη νοτίζουν τα φύλλα, εκτός κι αν πρόκειται να την ψήσετε την ίδια στιγμή. Για πίτες που πρόκειται να ψηθούν αργότερα και να μπουν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη πρέπει να είναι οπωσδήποτε κρύα η γέμιση.

Αν χρησιμοποιήσετε δικό σας σπιτικό χωριάτικο φύλλο, αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί αρκετή ώρα, ώστε να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης και να γίνει ελαστική, χωρίς να μαζεύει το φύλλο στο άνοιγμα. Έτσι θα γίνει απαλή και εύπλαστη, δεν θα κολλάει στα χέρια και θα ανοίξουμε ωραία φύλλα, χωρίς δυσκολία.

Αν χρησιμοποιήσετε σφολιάτα, αφήστε τη να αποψυχθεί σωστά, γιατί αλλιώς θα κοπεί. Όταν φτιάχνετε πίτα με σφολιάτα, φροντίστε να είναι κρύα και η σφολιάτα και η γέμιση. Λόγω της μεγάλης της περιεκτικότητας σε βούτυρο, θα λιώσει και θα σας δυσκολέψει στο στρώσιμό της.

-Ό,τι φύλλο κι αν χρησιμοποιήσετε, φροντίστε να χαράξετε την επιφάνεια, ώστε οι υδρατμοί της γέμισης να βγαίνουν έξω και τα φύλλα σας να παραμένουν τραγανά.

-Για πιο τραγανό αποτέλεσμα, καλύτερα να ψήσετε τις πίτες σας (αυτές με τα φύλλα) για 30΄ στην κάτω αντίσταση και έπειτα να τον γυρνάτε στο “πάνω κάτω”, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας και να γίνει το φύλλο τραγανό.

Και βέβαια, μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει ποτέ να ψήνετε τις πίτες σε πυρίμαχα σκεύη, όπως και να προτιμάτε αυθεντική σκληρή φέτα για τις πίτες με τυρί- ποτέ μαλακή με υγρασία.

πηγή : argiro

fumara