2018 σε περίμενα για να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου

2018

Είσαι η χρονιά που τελειώνεις με 8.Η χρονιά που θα με ταξιδέψει σε μια άλλη δεκαετία.Τη δεκαετία των σαράντα. Είμαι στατιστικά στο μέσο της ζωής μου κι εκεί που όλο αυτό με άγχωνε,ξαφνικά νιώθω να το απολαμβάνω.

Έφτασα στα σαράντα και είμαι ακόμη ζωντανή.Άνθρωποι ήρθαν και άνθρωποι έφυγαν.Αφήνουν και άφησαν όμως πίσω τους στιγμές και αναμνήσεις. Έδωσα περισσότερη σημασία στις στιγμές.Έμαθα να απολαμβάνω τα πιο απλά.Τις χιονονιφάδες στο πρόσωπό μου,τις ακτίνες του καυτού ήλιου στο δέρμα μου. Έζησα την απώλεια,το χωρισμό κι αυτό με έκανε μια δυνατή πολεμίστρια από ποτέ.

Αποδέχομαι τις λάθος αποφάσεις και τις λάθος εκτιμήσεις μου,δεν είμαι Θεός,είμαι άνθρωπος που κάνω λάθη και μαθαίνω από αυτά. Ερωτεύομαι,αγαπώ,γελάω,κλαίω….νιώθω. Όλα δικά μου…τα συναισθήματά μου και οι αντιδράσεις μου.Συμπονώ και κάνω υπομονή. Σκέφτομαι τους άλλους,τους νοιάζομαι..τους άστεγους,τους πρόσφυγες,τα κακοποιημένα παιδιά,τους σεισμοπαθείς… Γίνομαι φλόγα από κεράκι και λιώνω στην προσευχή για όλους αυτούς…για τ αδέλφια μου.
Γίνομαι αγκαλιά για τα αδέσποτα και δακρύζω με τα παραμύθια.

Χάνομαι στην τέχνη.Το θέατρο,τα βιβλία τη μουσική.

Ζω πολλές ζωές μέσα από αυτό και χάνω τη δική μου..τη βρίσκω πάλι μόνο με
αγγίγματα αγαπημένων….αγαπημένο 2018 σε περίμενα για να γίνω η καλύτερη
εκδοχή του εαυτού μου….

Νάντια Παπαθανασοπούλου

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.