c5ff96fb97edac027aeac4245dff5849_L-1000×750

Μια φορά και έναν καιρό μια μικρούλα γεννήθηκε και πριν καλά καλά ανοίξει τα ματάκια της και πάρει το πρώτο φιλί και χάδι από την μανούλα της ετοιμάστηκε για χειρουργείο άμεσα .Διαγνώστηκε μια κύστη η οποία είχε μέγεθος ενός φασολιού .

Με την επέμβαση αφαιρέθηκε η κύστη και το πρόβλημα που είχε δημιουργήσει μέσα και έξω στην μύτη ήταν αρκετά σοβαρό . Από την μια μέρα δεν υπήρχε κόκκαλο να την στηρίζει και το μέγεθος ήταν ακανόνιστο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα αισθητικό αλλά και αναπνευστικό . Το κοριτσάκι άρχισε σιγά σιγά να μεγαλώνει να γίνετε παιδάκι που στην αρχή δεν καταλάβαινε γιατί την κοιτούσαν όλοι παράξενα. Όταν έφτανε στην ηλικία της εφηβείας άρχισαν τα προβλήματα . Όσο και να πρόσεχε το ντύσιμο της και την αισθητική της το πρόβλημα έμεινε πρόβλημα .

Και είχε αρχίσει να αισθάνεται μειονεκτικά από τα άλλα κορίτσια της ηλικίας της αν και είχε φίλες που περνούσε καλά μαζί τους .Όμως δεν κατάφερε να κάνει δεσμό γιατί το πρόβλημα στην μύτη απωθούσε . Σε αυτή την άσχημη στιγμή της ζωής της γνώρισε μια κυρία την καλή της νεράιδα που την βοήθησε πάρα πολύ σε όλα. Στο να έχει στόχους και να σπουδάσει , να βάλει μπρος να βρει γιατρό για το πρόβλημα της και έτσι έγινε. Άπλωσε το μαγικό της ραβδάκι με την θετική της ενέργεια και όλα πήραν ένα δρόμο προς το καλύτερο .Τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα.

Χωρίς να το πάρει καν χαμπάρι το κοριτσάκι βρέθηκε ξανά στο κρεβάτι του χειρουργείου για να αρχίσει σιγά σιγά να διορθώνονται κάποια από τα μέλη της μύτης που είχαν το σοβαρότερο πρόβλημα .Σε ηλικία 14 χρονών και είχε καταφέρει να κάνει την πρώτη της εμπειρία στο νοσοκομείο. Η μύτη είναι ότι πιο ευαίσθητο μέρος του προσώπου. Πρέπει να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του σώματος και του προσώπου για να επέμβεις στην μύτη. Ακλούθησαν άλλες 3 επεμβάσεις το ίδιο επώδυνες με την πρώτη . Κάθε φορά το κοριτσάκι βγαίνοντας από το χειρουργείο είχε πρησμένα μάτια και πρησμένο όλο της το πρόσωπο. Δίπλα της όλα αυτά τα χρόνια οι γονείς της και μετά μαζί της και ο φίλος της που είχε καταφέρει να γνωρίσει και να εκτιμήσει σε αυτόν το γεγονός ότι ήταν κοντά της γιατί το ένιωθε πραγματικά .

Το κοριτσάκι μεγάλωσε παντρεύτηκε τον στοργικό της φίλο και μετά από χρόνια έμεινε έγκυος και περίμενε τα δικά της παιδιά . Όταν το έμαθε δεν περιγράφετε η χαρά της αλλά δεν την άφηνε όμως η ανησυχία της να δει στους υπέρηχους τα πρόσωπα των μωρών της . Το έλεγε συνέχεια στον γιατρό της ώσπου μια μέρα έπρεπε να πάει για τον τελευταίο μεγάλο υπέρηχο που εκεί διαπιστώθηκε ότι το ένα από τα δυο μωρά στο κοριτσάκι της ότι το χειλάκι της είχε πρόβλημα . Ήταν σαν να έπεφτε η γη κάτω από τα πόδια της σαν να ζούσε το ίδιο έργο για άλλη μια φορά . Βγήκε από την αίθουσα πήγε στον γιατρό της και αυτός την συμβούλεψε να πάει στο σπίτι της και να μπει στο ίντερνετ και να μάθει ότι ακριβώς είχε να κάνει με το πρόβλημα του μωρού. ΛΑΓΟΧΕΙΛΟ .

(Τί είναι το λαγώχειλο ή λυκόστομα; Το λαγώχειλο είναι όταν το άνω χείλος είναι σχισμένο, κάτι που παρατηρείται σε ένα στα 700 μωρά στις ΗΠΑ. Όπως και το λυκόστομα, προκαλείται από την αποτυχία των δύο πλευρών του προσώπου να ενωθούν σωστά, ενώ το μωρό είναι στην μήτρα. Αν και κανείς δεν ξέρει γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό, έχει την τάση να εμφανίζεται κληρονομικά . Ορμονικές διαταραχές, διατροφικές ελλείψεις, καθώς και ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι οι πιθανές αιτίες. Το λυκόστομα εμφανίζεται όταν υπάρχει άνοιγμα μεταξύ του ουρανίσκου, ή της οροφής του στόματος, και της βάσης της μύτης. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η άνω γνάθος του εμβρύου αποτυγχάνει να κλείσει όπως θα έπρεπε, αφήνοντας έτσι ένα κενό. Το λυκόστομα είναι πιο σοβαρή κατάσταση από το λαγώχειλο, αν και τα δύο απαιτούν χειρουργική επέμβαση προκειμένου να διορθωθούν. Προβλήματα στην κατανάλωση τροφής, στην αναπνοή, στην ομιλία αλλά και ψυχολογικά προβλήματα είναι ορισμένες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί με λαγώχειλο ή λυκόστομα. Για να διορθώσετε την κατάσταση, ενδέχεται να πρέπει να συνεργαστείτε με μια ομάδα ειδικών που θα περιλαμβάνει έναν πλαστικό χειρουργό, έναν γναθοχειρουργό, έναν ωτορινολαρυγγολόγο (με ειδικότητα τα αυτιά, τη μύτη και το λαιμό), έναν γενικό οδοντίατρο, έναν ορθοδοντικό και έναν χειρουργό στόματος). 

Κάθισε μέχρι αργά και μάθαινε τι ακριβώς είναι και πως θεραπεύετε , εκείνη την ήμερα λοιπόν αφού η ψυχολογία της ήταν στα πατώματα πήγε να δει τηλεόραση και έπεσε στην εκπομπή με το νοσοκομείο Έλενα και τα μωρά που παρατάνε εκεί. Μια γυναίκα άλλη λοιπόν είχε κάνει και αυτή δίδυμα και το ένα το παιδάκι της είχε το ίδιο πρόβλημα με το λαγώχειλο και το παράτησε στο ίδρυμα με την προϋπόθεση αν θα γίνει καλά και αν διορθωθεί να το πάρει πίσω λες και ήταν αντικείμενο. Τότε μίλησε ο υπεύθυνος γιατρός είπε για όλα και τότε το κοριτσάκι –γυναίκα  πήρε δύναμη να προχωρήσει .

Το κοριτσάκι -γυναίκα δεν ανέφεραν τίποτα σε συγγενείς και φίλους γιατί θεώρησαν ότι το είχαν πάρει απόφαση και δεν θέλανε να δουν αντιδράσεις άσχημες .Το μάθανε την ημέρα που γεννήθηκε . Η ημέρα αυτή για το κοριτσάκι -γυναίκα ήταν γεμάτη αγωνία από την άποψη αν το χειλάκι της μικρής είχε σοβαρότερο πρόβλημα από αυτό που έδειξε ο υπέρηχος . Όταν ο γιατρός την έφερε στην ζωή φώναξε όσο δυνατά μπορούσε ότι το πρόβλημα είναι μικρό και αφού  της την έφεραν κοντά της δεν σταματούσε να την φιλάει. Μετά από 6 μήνες βρεθήκαν στο παίδων Αγία Σοφία με το δικό της μωρό τώρα να κάθετε στο κρεβάτι του χειρουργείο. Δεν περνούσαν οι ώρες τα λεπτά ώσπου να σφίξει το κοριτσάκι της ξανά στην αγκαλιά της και την αγωνία θα ξυπνήσει θα πάνε όλα καλά ? Το μεγάλο και αισθητικό κομμάτι είχε γίνει καλά .

Οι μέρες που ακλούθησαν στο νοσοκομείο ήταν ώρες αγωνίας γιατί το παιδί έτρωγε με την σύριγγα λίγο λίγο το γάλα του και ο πόνο της μεγάλος . Κύλισαν τα χρόνια και το μωράκι αυτό μεγάλωσε και πρέπει να ξανά πάει 5 χρόνων όταν γίνει για να της κάνουν άλλη μια επέμβαση αισθητικής . Ελπίζω να μην σας κούρασα εύχομαι όλα τα παιδιά του κόσμου να μην φτάνουν στο σημείο να πονάνε και να έχουν προβλήματα υγείας . Να μην τα κουβαλάνε και μεγάλα σαν απωθημένο.

Εύχομαι και στο δικό μου μωρό να μην περάσει τα ίδια που πέρασα και εγώ . Μέρα με την ημέρα της τονίζω την αυτοπεποίθηση και την κάνω να νιώθει ότι είναι μοναδική γιατί αν από τώρα τονίζει την προσωπικότητα της δεν θα έχει πρόβλημα στο μέλλον δυστυχώς η δική μου μανούλα δεν ήξερε να με βοηθήσει αλλά και μόνο που με έτρεχε να με κάνει καλά την ευχαριστώ από την καρδιά μου.

  • S –