ca78d0151e88522851eb7a5354e9bc70_l-1000×750
Τι υλικά θα χρειαστείς για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια:

    • 2 αυγά (ξεχωριστά αυγά και μαρέγκα)
    • 2 βανίλιες
    • ξύσμα πορτοκαλιού
    • 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
    • 2 κούπες ζάχαρη
    • ένα γιαούρτι με φρούτα
    • 5 κούπες αλεύρι
    • μισή κούπα γάλα
    • 2 κουταλιές κακάο σε σκόνη (προαιρετικά)

Για υλικά θα χρειαστούν για το στόλισμα σοκολάτας:

    • 1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
    • 1 κρέμα γάλακτος
    • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Διαδικασία για τα μπισκοτάκια

Σε ένα μπωλ χτύπησε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο,μέχρι να ασπρίσει καλά το μείγμα. Πρόσθεσε, το ξύσμα πορτοκαλιού και τις βανίλιες και ανακάτεψε καλά. Βάλε και το γιαούρτι και τέλος ρίξε το γάλα.

Έπειτα, χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μία αφράτη μαρέγκα με λίγο ζάχαρη άχνη. Τέλος,πρόσθεσε στο μείγμα τη μαρέγκα σιγά-σιγά,το κακάο και το αλεύρι στο τέλος και αυτό σιγά σιγά. Ανακάτεψε καλά και έπειτα ζύμωσε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει μία αφράτη ζύμη.

Άμα η ζύμη είναι πολύ αραιή,πρόσθεσε και άλλο αλεύρι. Πρέπει να είναι μια σφιχτή ζύμη για να μπορέσεις να τη  κόψεις σε ο,τι σχήμα θές.

Μοίρασε τη ζύμη σε μεγάλα μπαλάκια και άνοιξε το κάθε μπαλάκι με έναν πλάστη και λίγο ζάχαρη άχνη. Μετά,μεγαλούργησε με τη φαντασία σου! Κάνε ο,τι μπισκοτάκια θες και σε ότι σχήμα θες,όπως στις εικόνες που ακολουθούν.

Βάλε και τα παιδιά σου να σε βοηθήσουν καθώς θα ακούτε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά, σε ένα αντικολλητικό ταψάκι ή σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και αλειμμένο βούτυρο.

Διαδικασία για το στόλισμα με σοκολάτα

Λιώσε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρι. Χτύπησε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σαντιγύ. Πρόσθεσε τη σοκολάτα στη σαντιγύ και στόλισε τα μπισκοτάκια ,αφού κρυώσουν. Μπορείς επίσης να τα στολίσεις και με τρούφα ή με διάφορα ζαχαρωτά και φρούτα.

Καλή επιτυχία!