xoirinitiganiamirsini

 ΜΕΡΙΔΕΣ 4              ΔΥΣΚΟΛΙΑ εύκολο            ΚΟΣΤΟΣ  12                

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10                ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ      35

     

ΥΛΙΚΑ     

1 κιλό χοιρινή τηγανιά

2 καρότα μεγάλα κομμένα σε στικς

12 κρεμμυδάκια του στιφάδου κομμένα στα δυο

1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο

½ φλιτζάνι ελιαόλαδο

1 κουτ. σουπ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτ. σουπ. γλυκόξινη σάλτσα

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ              

  1. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 4-5 λεπτά τις μπουκιές από το κρέας να ροδίσουν. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και αφήνετε την τηγανιά να βράσει για 10 λεπτά.
  2. Έπειτα βάζετε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και αλατοπιπερώνετε. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  3. Στο τέλος ρίχνετε την γλυκόξινη σάλτσα και ανακατεύετε έτσι ώστε να γλασάρει το κρέας. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.

ΧΡΗΣΙΜΟ               

Δοκιμάστε το και με τηγανιά κοτόπουλου.