d764eb733052f038cbac27482c3b028c_l-1000×750
Υλικά

    • 300 gr. σοκολάτα κουβερτούρα
    • 200 gr. σοκολάτα γάλακτος
    • 50 gr. κόρν φλέικς
    • 50 gr. σταφίδες
    • 50 gr. δαμάσκηνα
    • 50 gr. φουντούκια
    • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
    • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
    • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    • ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

Εκτέλεση

    1. Σε μπαίν μαρί βάζουμε τις σοκολάτες να λιώσουν με το ελαιόλαδο.
      Αποσύρουμε από το μπαιν μαρί και προσθέτουμε στην σοκολάτα το μέλι, το γαρύφαλο και ανακατεύουμε καλά.
      Προσθέτουμε τις σταφίδες,τα φουντούκια, τα δαμάσκηνα και τέλος τα κορν φλέικς.
      Ανακατεύουμε το μείγμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
      Αφήνουμε λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του.
    1. Παίρνουμε 3 αυγοθήκες πλαστικές πλυμένες και καλά στεγνωμένες (από τα συσκευασμένα αυγά εμπορίου).
      Μοιράζουμε σε κάθε αυγοθήκη μείγμα με ένα κουτάλι και δημιουργούμε στην κορυφή ελαφρά κωνικό σχήμα με τα δάχτυλά μας.
  1. Τοποθετούμε στο ψυγείο 2 ώρες. Αφαιρούμε τα «κουκουνάρια» από τις αυγοθήκες. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε!

 Πηγή