tyropitakiasousamimirs
Παρέα με την Μυρσίνη και το cook–e.blogspot.gr σας προτείνουμε να δοκιμάσετε Τυροπιτάκια
 
Υλικά:
 
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. χλιαρό γάλα
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ. σ. ξύδι
½ κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μαγιά στιγμής
400 gr περίπου φαρίνα
 
Γέμιση 
φέτα 
λουκάνικα 
κίτρινο τυρί 
 
Εκτέλεση:
 

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το λα, το γάλα,  τη ζάχαρη,  το ξύδι και τη μαγιά. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε σταδιακά. Πλάθουμε μια μαλακή ζύμη. 
 
 
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 μπαλάκια.  Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλο, μέσα στην παλάμη μας. Γεμίζουμε με την γέμιση της αρεσκείας μας και κλείνουμε.  Τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί και αλείφουμε με αβγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150, στον αέρα,  για περίπου 30 λεπτά.  Έτοιμα!
 
 
Καλή επιτυχία!