fbef5456f113816338a0b4f6cfe2c4a5_l-1000×750
Υλικά

    • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 450 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • 450 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 4 αβγά
    • 300 γρ.  σοκολάτα τεμαχισμένη ή σε σταγόνες
    • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά ώσπου να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Έπειτα,  ρίχνουμε στο αλεύρι το μπέικιν και το ανακατεύουμε καλά και το προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και τότε προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τοποθετούμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε ταψί, βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 170 C για τα τελευταία 10 λεπτα.
Μόλις το βγάλουμε και το βάλουμε στην πιατέλα πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!!