b47ef7e8b33eb62d21aba3e79bf5fcdc_l-1000×750

Τηγανόψωμο με τυρί

  • 500 gr . αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 gr . ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ φλυτζάνια νερό χλιαρό
  • 500 gr . τυρί φέτα μαλακιά
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στο κέντρο κάνουμε μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε τη μαγιά, το ξύδι, το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε αρκετά έως να ξεκολλήσει η ζύμη από τη λεκάνη. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Σε ένα μπωλάκι κάνουμε τη φέτα κομματάκια τρίμματα με το χέρι μας ή με ένα πηρούνι και ρίχνουμε λίγο πιπεράκι.
  3. Ξεσκεπάζουμε τη ζύμη και κάνουμε μπαλάκια. Στον πάγκο μας ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε με τον πλάστη φυλλαράκια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να κάνουμε τα τηγανόψωμα. Απλώνουμε καλά την φέτα στην επιφάνεια του φύλλου και το διπλώνουμε βάζοντας στην άκρη λίγο λάδι για να κολλήσει.
  4. Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να ζεστάνει να ζεσταθεί και ρίχνουμε σιγά σιγά τα τηγανόψωμα μέχρι να ροδίσουν γυρνώντας τα και από τις δυο πλευρές.