6a0204a04b879df6730b0b6c76203f1a_L-1000×750

«Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα…» είναι η ζεστή αγκαλιά της μάνας που καθισμένη αναπαυτικά μπροστά στο τζάκι διαβάζει παραμύθια στα παιδιά της. Είναι η οικογένεια που καθισμένοι όλοι μαζί γύρω από το  Κυριακάτικο τραπέζι τρώνε το ζεστό φαγητό της μητέρας και ανταλλάζουν χαμόγελα κάνοντας σχέδια για το μέλλον. Είναι τα παιδιά που γυρνώντας από το σχολείο οι φωνές και τα γέλια τους ξεσηκώνουν ευχάριστα όλη τη γειτονιά. Είναι….

Είναι όμως και κάποιες μητέρες που δεν κάθονται αναπαυτικά σε μια γωνιά δίπλα στο τζάκι, αλλά στο πεζοδρόμιο ενός πολυσύχναστου δρόμου και ζεσταίνουν τα μικρά τους αγγελούδια μόνο με το ένα χέρι, γιατί το άλλο το έχουν απλωμένο και περιμένουν να τους αφήσεις μέσα ένα δείγμα ανθρωπιάς…..

Είναι επίσης και κάποιες οικογένειες που καθισμένοι στο τραπέζι προσπαθούν να χορτάσουν με ελπίδα και όνειρα για ένα καλύτερο αύριο ακόμη κι αν τα πιάτα τους είναι άδεια μπροστά τους….

Είναι και κάποια παιδιά που οι φωνές τους ενοχλούν τους περιστατικούς γιατί αυτά δεν γυρίζουν από το σχολείο αλλά από τα φανάρια προσπαθώντας να «διαβάσουν»  στα μάτια των περαστικών  αν υπάρχει οίκτος ή αγανάκτηση…

Μήπως τελικά στη ζωή τα ωραιότερα πράγματα είναι ΚΑΙ… πράγματα; Μικρά, καθημερινά αναγκαία πράγματα; Πράγματα που για πολλούς απο εμάς θεωρούνται αυτονόητα αλλα για κάποιους άλλους είδη πολυτελείας; Ας αναρωτηθούμε λοιπόν και ας πράξουμε αναλόγως… Ας βοηθήσουμε όσους μας χρειάζονται γιατί τότε μόνο θα  μπορούμε  με σιγουριά να πούμε πως …. ναι οι στιγμές είναι μόνο αυτές που μετράνε στη ζωή

Σωτηρία Κ.