107cc2f08833bc13b95a0891974ee1a9_L-1000×750

27b121b0ae770e16bad129082b850bbc XL 600x400

Γεια σας, γεια σας, γεια σας!!!!!Ώρα καλή στην πρύμνη σας κι αέρα στα πανιά σας! Τι όχι; Δεν έχει αέρα; Ή μήπως δεν κυβερνάτε καράβι;Καλέ καλά τα λέω η καψερή, η πλειοψηφία γυναίκες είστε αναγνωστάκια μου κι αν δεν κυβερνάτε καράβι εσείς, τότε ποιος; Όχι βρε, δε με έπιασαν τα φεμινιστικά μου, ποτέ δεν πίστευαστον φεμινισμό, πάντα πίστευα ότι είμαστε ανώτερα όντα, κι εσείς το ίδιο, είμαι βεβαία!Τι μου κάνετε καπετάνισσες μου; Καπετάνισσες του σπιτιού και της οικογένειας; Διαβάσατε χθες το βράδυ τα παιδιά;Ασκήσατε έπειτα τα συζυγικά σας καθήκοντα;Σηκωθήκατε το πρωί να ετοιμάσετε τα παιδιά;Πίνετε τώρα τον καφέ σας και ψάχνετε να βρείτε τι φαγητό θακάνετε για τη φαμίλια;Ή μήπως μαγειρέψατε από ψες γιατί είστε πρωινές στη δουλειά;Είστε πολυεργαλείο ή δεν είστε;

Κι έρχεται ο σύζυγος με ένα και μοναδικό εργαλείο να κοκορεύεται μια ολόκληρη ζωή! Ωχ Παναγιά μου, σταματήστε καλέ την Μαίρη Παναγιωταρά που βγήκε από το μέσα μου!!!!! Εγώ η Πόπη είμαι και είμαι και καλά! Μπα, εσείς με επηρεάσατε, ναι ναι, θα τα πω, θα σας δώκω στεγνά αγαπημένες μου! Έκανα πάλι το γνωστό γκάλοπ….Κάναμε την εξής ερώτηση σε 12.000 (περίπου) γυναίκες:Αν ο άντρας σας δουλεύει πολλές ώρες και ξαφνικά για διάφορους λόγους πρέπει να απουσιάσει απ τη δουλειά του και να μείνει στο σπίτι μαζί σας, περνάτε καλά μαζί του ή σας σπάει τα νεύρα;

Ε ρε τι διάβασαν τα ματάκια μου….Το 99,9% των απαντήσεων ήταν…σκέφτομαι σοβαρά να πάρω…καταψύκτη!Το χιουμορίζουμε πάντα αλλά και τα νεύρα μας ζαρτιέρες,έτσι;Από πού να αρχίσουμε;Από το…τι κάθεσαι τώρα και δεν βάζεις ένα πλυντήριο που έχει ήλιο….Γιατί ρε φίλος δηλαδή, όταν εσύ δεν είσαι σπίτι περιμένω να βρέξει για να τα απλώσω και όταν γυρνάς απ τη δουλειά σε βάζω να τα φυσάς για να στεγνώξουν;;;;Από το… δε μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου χωρίς μουσική γιατί θέλω να ακούω τον Καμπουράκη….Όχι ρε φίλος, έτσι έχω μάθει εγώ να κάνω τις δουλειές μου και να ευθυμώ, γιατί αν άκουγα κάθε πρωί αυτά που λέει το Καμπουράκη και το Παπαδάκη θα έπρεπε να βρεις κι άλλη δουλειά να μου πλερώνεις ψυχοφάρμακα μάτια μου!Για να μην πω για το… πάμε λίγο μέσα;Αμέ, με όλη μου την καρδιά, να πάμε και να κάνουμε ώρες να βγούμε αλλά με προϋποθέσεις. Θα μου πάρεις στεγνωτήριο να μην τρελαίνομαι που δεν έχουν στεγνώσει οι φόρμες των παιδιών, θα μαγειρέψεις εσύ, θα πας να πληρώσεις τους λογαριασμούς,θα περάσεις απ το σχολείο να δικαιολογήσεις τις απουσίες των παιδιών, θα βάλεις σκούπα, θα τα πας το απόγευμα σε ό,τι δραστηριότητα έχουν, θα περιμένεις να τα φέρεις πίσω και μόλις γυρίσετε θα τα διαβάσεις, θέλεις ακόμη να πάμε μέσα;Όχι; Μα γιατί καλέ μου; Ξενέρωσες; Α με πληγώνεις….

Βέβαια υπήρξαν και οι απαντήσεις του τύπου…λυπάμαι που θα σας στενοχωρήσω αλλά εγώ είμαι αγαπημένη με τον αντρούλη μου και μας αρέσει να περνάμε ώρες μαζί στο σπίτι!Κι έρχομαι τώρα εγώ να εξηγώ γιατί μάλλον έγινε παρεξήγηση κι εξήγηση δεν δόθηκε!Η ερώτηση ήταν αν ο άντρας σας δουλεύει πολλές ώρες και ξαφνικά……Κατάλαβες τώρα;Κι εμείς αγαπημένες είμαστε με τα συντρόφια που επιλέξαμε να έχουμε στη ζωή μας μανδάμ αλλά….λίγο που εκείνος δεν έχει μάθει να μένει στο σπίτι, λίγο που εγώ δεν τον έχω συνηθίσει στο σπίτι έρχεται και γίνεται το νεύρο μακαρόνι κι επειδή ετούτη εδώ την ώρα γράφει γυναίκειο χέρι, τα ρίχνει όλα στην από κει πάντα. Αν τα έγραφε το αντρίκιο θα μουν εγώ το φτεχτρόνι, κατάλαβες;Και στην τελική μωρέ υγεία είναι αυτό! Σε όλα πρέπει να υπάρχει ένταση!Αν συμφωνούμε και σε όλα δυο τόσο διαφορετικοί κόσμοι, ε κάτι δεν πάει καλά!

Ουφ, τα είπα και ηρέμησα αναγνωστάκια μου!Και όποιος-α διαφωνεί ας μου αφήσει σχόλιο από κάτω να τουαπαντήσω, ναι;Άντε, καλή χρονιά να έχουμε (δεν σας τα χα πει) και ας ρίχνουμε και κανένα καβγαδάκι να γλυτώσουμε τα χειρότερα γιατί με τόσα που συμβαίνουν γύρω μας θ’ αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε αν είμαστε καλά που δεν έχουμε κάνει φονικό ακόμη!!!!!

Σας αγαπώ……..

…….τα σέβη μου!!!!!