spanakopitamirsini1

Παρέα με την Μυρσίνη και το cook–e.blogspot.gr σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να φτιάξετε Σπανακόπιτα

Υλικά:

300γρ. αλεύρι
1κ.γ. ξύδι
1κ.γ. λάδι
1/2 κ.γ. αλάτι
230γρ. περίπου χλιαρό νερό
500γρ. σπανάκι
1 κρεμμυδι
200γρ. φέτα
σουσάμι
1 αβγό

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένουμε καλά το σπανάκι,το αφήνουμε να στραγγίσει και το ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι και το αφήνουμε ώσπου μαραθεί και πιει τα υγρά του. Στη συνέχεια βγάζουμε από την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη, και ανακατεύουμε.

spanakopitamirsini2

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, το λάδι και κάνουμε μία λακκούβα στη μέση.

spanakopitamirsini3

Πλάθουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια.

spanakopitamirsini4

Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα κομμάτια και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο στρογγυλό. Βάζουμε το φύλλο στο ταψί σε λαδόκολλα.

spanakopitamirsini5

Στη συνέχεια απλώνουμε πάνω την γέμιση προσέχοντας να αφήνουμε περιμετρικά απόσταση 1 δάχτυλο περίπου από την άκρη του φύλλου.

spanakopitamirsini6

Στη συνέχεια βάζουμε λίγο νερό περιμετρικά ώστε να ενώσουμε τα φύλλα. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και πατάμε στην άκρη για να κλείσει.

spanakopitamirsini7

Έπειτα βάζουμε στο κέντρο ένα ποτήρι και κόβουμε ακτινωτά.

spanakopitamirsini8

Αφού κόψουμε στρίβουμε τα κομμάτια. Αλείφουμε με το αβγό που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

spanakopitamirsini9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 50 λεπτά. Έτοιμη!

spanakopitamirsini10

Καλή επιτυχία!

Facebook profile : https://www.facebook.com/mirsini.margiolaki?__nodl
Facebook profile Cook-e: https://www.facebook.com/1cooke/?ref=bookmarks
Blog: http://cook–e.blogspot.gr/