Γεια σας, γεια σας, γεια σας!!!!!

Τι σας έχω….τι σας έχω για σήμερα αναγνωστάκια μου ζουμπουρλούδικα κι αγαπησιάρικα!!!!!

Μμμμμμμ πώς να το θέσω τώρα;

Κομψά ή μέσα στη μαπάρα σας;

Σιγά μην αρχίσουμε τώρα στα πίσω πίσω τις κομψότητες……

Λοιπόν αγάπες μου, αν είστε απ αυτές που κρατάνε μουτράκια στον καλό τους όταν…κατά λάθος κλειδώνονται στην τουαλέτα με το κινητό του κι εκείνος τα παίρνει στο κρανίο…ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!

Αν πάλι είστε απ αυτές που τις παίρνουν τηλέφωνο και τους λένε… « ο σύζυγός σας ανέβηκε στην καρέκλα του γραφείου του να αλλάξει τη λάμπα και τον χτύπησε το ρεύμα και πέφτοντας  απ την καρέκλα έσπασε τα δόντια του, την δεξιά ωμοπλάτη, τον αριστερό γοφό, την κνήμη και την περόνη και η Μαρία τον έφερε στο ΚΑΤ και η πρώτη σας αντίδραση είναι…  «ποια είναι η Μαρία»;;;;; ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!

Μα είσαστε μωρέ; Τόσο πολύ; Είμαστε τόσο ζηλιάρες; Όχι όχι, δεν το δέχομαι!!!!! Εμείς είμαστε ανώτερα πλάσματα, δίνουμε χώρο στον άνθρωπό μας γιατί τον αγαπάμε, δείχνουμε κατανόηση και δεν τους τα πρίζουμε….τι όχι;

Όχι, ναι, γυναίκα γράφει μάγκες μου και δεν θα βγάλετε άκρη μαζί της, αντίθετα θα σας πάω στην αντίπερα όχθη!

Με τον γνωστό αμερόληπτο και αντικειμενικό τρόπο, θέσαμε το εξής ερώτημα σε 12.120 γυναίκες…

«Ας υποθέσουμε ότι είστε πολλά χρόνια με τον ίδιο σύντροφο.

Δεν σας έχει δείξει ποτέ ίχνη ζήλιας.

Ξαφνικά….ζηλεύει τρελά, χωρίς εσείς να έχετε δώσει δικαίωμα σε άλλο άνθρωπο.

Που νομίζετε ότι οφείλεται η ζήλια αυτή και πως το χειρίζεστε;;;;;;»

Έπειτα από τεράστια σκέψη αρκετών δευτερολέπτων, από τις 12.120, μόλις 12.121 μας απάντησαν…. «στα φοράει βρε μαλάκω, στάχτη στα μάτια είναι η ζήλια»!!!!

Για λίγο σάστισα… ακαριαία προσπάθησα να σκεφτώ αν και πότε μου έδειξε ο άντρας μου ζήλια για να θυμηθώ που είχε πάει, τι φόραγε, με ποιον ήταν….ποια Μαρία και τέτοια!

Μετά είπα….Πόπη, ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ!

Ε όχι μάνα μου, ένα γκάλοπ είπα να κάνω δεν θα τρέχω και για διαζύγια επειδή είστε εσείς ζαβές…όλες όμως….βρε μπας και…..μπα όχι, θα περιμένω ν ακούσω κι άλλες απόψεις!!!!

Και ΝΑΙ, να τη!!!

Έλα μωρή Δρ. Κούτς παιχτούρα, ξεδίπλωσε την επιστήμη σου, μη χέσω….

Αρχικά μας ζητάει να διαχωρίσουμε την υγιή από την μη υγιή ζήλια. Τώρα πως θα μπορούσε να είναι υγιής μια ζήλια απ το πουθενά σύμφωνα με το ερώτημα το κάνουμε γαργάρα και κρεμόμαστε απ τα χείλη της που πάντα φοράνε κραγιόν Diorific 039 Lady….

Μετά μας ρωτάει αν είναι σεξουαλικά ενεργός, ναι της απαντάμε, δικό μας είναι το ερώτημα όπως θέμε το χτίζουμε!!!

Έπειτα από ώριμη ανάλυση η Δρ Κούτς… απεφάνθη….

«Η μόνη λύση είναι να προσπαθήσουμε να το συζητήσουμε ειλικρινά μαζί του και να ακούσουμε τι έχει να μας πει. Έτσι, θα καταλάβουμε τι νιώθει, γιατί ζηλεύει, τι τον πειράζει, αν και πόσο φταίμε, τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά και να εξηγήσουμε τη θέση μας, το τι θέλουμε και το πώς σκεπτόμαστε. Πιθανότατα, έτσι θα εκλογικεύσει τα όσα νιώθει και θα μάθει να συγκρατείται, σκεπτόμενος λογικά και όχι βασιζόμενος στην παρόρμηση ενός αδικαιολόγητου συναισθήματος ζήλιας. Συχνά, όταν κάποιος ζηλεύει, «κάνει σκηνές» κάθε φορά που νιώθει πως απειλείται, με στόχο να επιβεβαιωθεί και να νιώσει την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια που χρειάζεται.»

Και πως το καταφέρνουμε αυτό, ερωτώ…

« Η επιβράβευση των θετικών σημείων, ο σεβασμός, η απώλεια κριτικής διάθεσης, το μοίρασμα των ευθυνών και οι ευχάριστες κοινές δραστηριότητες  είναι μια καλή αρχή…» μας απάντησε η Δρ.

Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν….  Εκείνος, ζηλεύει τρελά, χωρίς εσείς να έχετε δώσει δικαίωμα σε άλλο άνθρωπο και εσείς θα πρέπει να ακολουθήσετε το… επιβράβευση των θετικών σημείων, ο σεβασμός, η απώλεια κριτικής διάθεσης, το μοίρασμα των ευθυνών και οι ευχάριστες κοινές δραστηριότητες  είναι μια καλή αρχή…

Με πιο απλά λόγια… μια ενδελεχής προσέγγιση στην επεξήγηση της ζήλιας, με υφέρπουσες συμβουλές ατέρμονης ελπίδας για καλύτερο συζυγικό βίο.

Το επεξεργάζομαι για λίγο…

Καλέεεεεεεεεεε ΜΗΝ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

Δε μας χέζεις ρε Νταλάρα; Χωρίς να φταίω σε κάτι να του κάνω και τεμενάδες; Βρε δε μπα να μου τα φοράει, ξέρεις για πότε τραβάω ένα βραχυκύκλωμα στο γραφείο του κι αλλάζει όλες τις λάμπες;;;;

Κι ας τον πάει όποια θέλει στο ΚΑΤ, έτσι κι αλλιώς εγώ θα είμαι στην τουαλέτα κλειδωμένη με το κινητό του και θα ξέρω με ποια έχει γίνει το νταραβέρι!

Αμ πως….

Υ.Γ Όλο αυτό είναι ένα κειμενάκι με ακραίες ερωτοαπαντήσεις βασισμένες αποκλειστικά και μόνο στο χιούμορ. Περνώντας τα χρόνια, είτε γυναίκες είμαστε είτε άντρες ίσως να μας πιάνουν κάποιες ανασφάλειες. Η ζήλεια όμως άνευ λόγου είναι αρρώστια και θέλει ειδική μεταχείριση που μάλλον μόνο ένας ειδικός θα μπορούσε να μας συμβουλέψει για τον χειρισμό της

                                                             …..τα σέβη μου!