salata-spanaki-rodi-argiro.gr_-768×645

Σαλάτα σπάνακι με ρόδι

Σαλάτα σπάνακι με ρόδι

  • 250 γραμ. τρυφερά φύλλα σπανάκι ((ή baby σπανάκι))
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • 2 κ.σ σουσάμι καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ λιναρόσπορος αλεσμένος
  • 2 κ.σ κολοκυθόσπορος
  • 100 γραμ. μανούρι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2-3 κ.σ φρέσκο χυμό ροδι
  • προαιρετικά λίγο αλάτι
  1. Ψήνουμε το μανούρι σε αντικολλητικό τηγάνι για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά, να ροδίσει ελαφρά. Το κόβουμε σε κομμάτια και αφού κρυώσει, το βάζουμε στη σαλάτα σπανάκι.
  2. Ψήνουμε το σουσάμι σε αντικολλητικό τηγάνι για 2-3 λεπτά να ροδίσει.
  3. Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά το σπανάκι. Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τους φρέσκους χυμούς από πορτοκάλι και ρόδι και αν θέλουμε αλατίζουμε .
  5. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή http://www.argiro.gr