a703927d27a1242e1e6d33b8b1ba0378_l-1000×750

Ρολό κιμά με γραβιέρα, ζαμπόν,μπέικον και πιπεριές

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια ψίχα ψωμιού
  • 1 φλιτζανάκι λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 4 φέτες ζαμπόν
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 350 γραμμάρια γραβιέρα σε κομματάκια περίπου
  • 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
  • αλάτι (, πιπέρι)
  1. Ζυμώνουμε σε μια λεκάνη τον κιμά με τα αυγά,τα κρεμμύδια, το ψωμί, το λάδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
  2. Βάζουμε το μίγμα σε μια πιατέλα ή σε ένα ταψί αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τον πατάμε ώστε να γίνει σε τετράγωνο περίπου σχήμα. Βάζουμε στο κέντρο ζαμπόν, μετά το μπέικον μετά τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και στο τέλος το τυράκι.
  3. Το τυλίγουμε σα ρολάκι προσεκτικά να μη φύγουν τα υλικά από το κέντρο. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και βάζουμε το ρολό μας. Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ραντίζουμε με κόκκινο κρασί και τέλος ρίχνουμε στο ταψί ένα ποτήρι νερό. Το βάζουμε στο φούρνο πάνω κάτω 180 βαθμούς και κοιτάμε κατά διαστήματα μήπως χρειστεί επιπλέον νερό.