2017-03-03_12.24.17peinirli

Παρέα με την Μυρσίνη και το cook–e.blogspot.gr σας προτείνουμε να δοκιμάσετε Πεϊνιρλί

Υλικά:

500γρ. αλεύρι ΓΟΧ
150ml. γάλα
100γρ. βούτυρο
8γρ. ξηρή μαγιά
3/4κ.γ. ζάχαρη
1/4κ.γ. αλάτι

Γέμιση
κίτρινο τυρί
σαλάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα, το οποίο προηγουμένως έχουμε ζεστάνει ελαφρώς.

Προσθέτουμε το βούτυρο, που έχουμε λιώσει, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι που έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει και χλιαρό νερό όσο χρειαστεί ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.

Σκεπάζουμε τη ζύμη για 20 λεπτά ώστε να φουσκώσει και έπειτα την χωρίζουμε σε ο μπαλάκια ίδιου μεγέθους.

Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε στενό μακρόστενο φύλλο. Βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε, κλείνουμε και βάζουμε στο ταψί σε λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 25 λεπτά. Έτοιμα!

Καλή επιτυχία!

Facebook profile : https://www.facebook.com/mirsini.margiolaki?__nodl

Facebook profile Cook-e: https://www.facebook.com/1cooke/?ref=bookmarks

Blog: http://cook–e.blogspot.gr/