παντζαρι

Παντζαροσαλάτα

  • 500 γρ παντζάρια βρασμένα
  • 1 μέτρια σκελίδα σκόρδο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι άσπρο ((ακόμα και αυτό που γράφει επιδόρπιο γιαουρτιού κάνει!!!! Αρκεί να είναι λευκό! Να μην έχει γεύσεις!!!))
  • 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1-2 κουταλίτσες ξύδι ((ή όσο αρέσει την κάθε μία!))
  • αλάτι ((κατά βούληση))
  • μια χούφτα καρυδόψιχα κοπανισμένη
  1. Ξεκινάμε και βάζουμε τα παντζάρια στο μούλτι κρατάμε ένα μεγάλο στην άκρη..Λιώνουμε τα παντζάρια και τα βάζουμε σε βαθιά σαλατιέρα ψιλοκόβουμε αυτό που κρατήσαμε στην άκρη και το βάζουμε και αυτό στην σαλατιέρα. Προσθέτουμε την σκελίδα το σκόρδο στην πρέσα και το γιαούρτι ανακατεύουμε να πάει παντού και βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά… δοκιμάζουμε για να δούμε τί χρειάζεται να βάλουμε λίγο παραπάνω (πχ λίγο ξύδι ακόμα, λίγο λαδάκι για να γίνει πιο ρευστή, λίγο αλάτι κοκ) και έτοιμη!!!
Αυτή η παντζαροσαλάτα είναι πολύ νόστιμη και δροσερή και ταιριάζει με πολλά πιάτα.. Μπορείτε να την παρουσιάσετε και σε ένα τραπέζι καθώς είναι πολύ ωραίο συνοδευτικό…το γιαούρτι την κάνει πολύ δροσερή ενώ το σκόρδο την κάνει πολύ εύπεπτη! Το καρύδι της δίνει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται για να ξεχωρίσει!!!! Φυσικά μπορείτε να μην το βάλετε αν δεν σας αρέσει καθώς και να μην κρατήσετε στην άκρη το ένα παντζάρι και να τα βάλετε όλα στο μούλτι… η σαλάτα αν και λιωμένη ΔΕΝ είναι κατάλληλη για ντιπ.
Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε την μισή ποσότητα γιαουρτιού με μαγιονέζα.. θα είναι εξίσου γευστική και δροσερή.. προσωπικά όμως είμαι πολύ ευχαριστημένη με την γευστική απόδοση με το γιαούρτι και για αυτό δεν το κάνω….