reikiseminarsinenteuksi

Ο Μπαρίς Τιχανόβσκυ, είναι δάσκαλος και Μάστερ του Ρέικι, της Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής, της πολεμικής τέχνης  Ται Τσι Τσουάν, εξαιρετικός χειροπράκτης, ασχολείται με βιοενεργητική, βελονισμό, δακτυλοπιέσεις, ύπνωση, θεραπευτικό μασάζ. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως μασέρ και ψυχολόγος στην Ολυμπιακή Επιτροπή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Επίσης ήταν ο φυσιοθεραπευτής της Ολυμπιακής ομάδας κολύμβησης και της συγχρονιστικής γυμναστικής.

Διοργανώνει μαθήματα για την υγεία και θεραπευτικές συνεδρίες σε όλη τη Ρωσία, την Τσεχία και πρόσφατα και στην Ελλάδα.

«Παρόλο που δεν είμαι κλασσικός γιατρός, πιστεύω και λειτουργώ σύμφωνα με τον όρκο του Ιπποκράτη».

 «Ου βλάψεις», ήταν επίσης από τα πρώτα λόγια, που μας είπε.

14445656_10209836536486724_871116647_nsinenteuksicover

Στην Ελλάδα πως βρεθήκατε;

Ένας από τους μαθητές που είχα στην Τσεχία είναι ένας Έλληνας, που γεννήθηκε εκεί, αλλάζει στην Ελλάδα. Ο Νίκος Χριστοδούλου, με τον οποίο γίναμε και φίλοι και είναι αυτός που με κάλεσε. Τα τελευταία πέντε χρόνια έρχομαι στο Ξυλόκαστρο με μια ομάδα Τσέχων μαθητών και κάνουμε μαθήματα. Όταν φεύγει η Τσέχικη ομάδα, συνεχίζω τα σεμινάρια με Έλληνες. Η Ελλάδα είναι χώρα που έχει εκτός από ωραία θάλασσα και βουνά, έχει δυνατή και θετική ενέργεια.

Στην χώρα μας ποια σεμινάρια έχετε μέχρι τώρα πραγματοποιήσει;

Ένα σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε φέτος αφορά τα «Αστρικές προβολές», σύμφωνα με την μέθοδο ενός εξαιρετικού δασκάλου, του Μιχαήλ Ράντουγκα, του οποίου τα βιβλία έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες (ετοιμάζεται και στα ελληνικά) και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί δωρεάν να τα βρει στην ιστοσελίδα που έχει.

Επόμενα προγραμματισμένα σεμινάρια στην Ελλάδα υπάρχουν;

Ένα ακόμη σεμινάριο που θα γίνει κι αφορά το ρέικι και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου. Και δεν θέλω να «δώσω» μόνο κλασσικό ρέικι, αλλά να το εμπλουτίσω με «τάντρα ρέικι», «κουνταλίνι ρέικι», «τσάκρας ρέικι». Η τελευταία μεγάλη δασκάλα του ρέικι Τακάτα, έλεγε πως το ρέικι είναι ένα θαυμάσιο διαμάντι και οι διάφορες αποκλίσεις, όπως αυτές που ανέφερα πριν, είναι σαν συμπληρωματικές όμορφες κοπές πάνω στο διαμάντι. Και όπως γνωρίζουμε όσο περισσότερες κοπές έχει το διαμάντι τόσο πιο ακριβό είναι.
Για ποιο λόγο κάποιος που ήδη γνωρίζει ρέικι, να έρθει να παρακολουθήσει αυτό το σεμινάριο;

Ρέικι είναι κατάσταση της ψυχής, είναι δρόμος, προς τον εαυτό σου και προς το «θείο». Το ρέικι ανεξάρτητα από το βαθμό που έχεις, είναι δρόμος. Είτε μάστερ είσαι είτε έχεις πρώτο βαθμό, έχεις επιλέξει δρόμο και όσο περισσότερο περπατάς αυτόν τον δρόμο τόσο βελτιώνεσαι και γίνεσαι καλύτερος. Το ρέικι είναι κατάσταση διαλογισμού, κατάσταση τρανς. Ίσως αυτές οι καινούργιες κοπές που προσθέτουμε στο διαμάντι του ρέικι, όπως αυτές που είπαμε πιο πάνω, βοηθήσουν τον άνθρωπο να «ανοίξει» περισσότερες εσωτερικές πλευρές του και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα στις θεραπείες προς τους άλλους και τον εαυτό του και ίσως θα δει στις πράξεις του μικρά ή μεγάλα «θαύματα». Πιστεύω πως δεν υπάρχει τέλος σε αυτόν τον δρόμο και επειδή είμαστε παιδιά του Θεού, κρύβουμε μέσα μας και θεϊκά ταλέντα. Αυτές οι καινούργιες κατευθύνσεις του ρέικι, μας δίνουν την δυνατότητα να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τα ταλέντα μας και να φτάσουμε πιο ψηλά.

Πληροφορίεςγια τα σεμινάρια του ΜπαρίςΤιχανόβσκυ, στοκέντροολιστικής ανάπτυξης και θεραπείας ΑθηναίωνΦώς, Δανίλη 3, Ν. Κόσμος, Αθήνα. Τηλέφωνο: 6973654844

https://thegrid.ai/athinaionfos

Μαριαλένα Νικολοβγένη