loykanikasaltsakremmidiacover

Παρέα με την Μυρσίνη και το cook–e.blogspot.gr σας προτείνουμε να δοκιμάσετε Λουκάνικα με σάλτσα κρεμμυδιών

Υλικά:
 
Για τα κρεμμύδια
4 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
2 πρέζες ζάχαρη
30 γρ. βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. ξύδι μπαλσάμικο
100-150 ml νερό
 
Για τα λουκάνικα
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
500 ml νερό
4 μικρά λουκάνικα χωριάτικα
 
Εκτέλεση:
 
Αρχικά κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, έπειτα τα βάζουμε σε ένα τηγάνι, με τη ζάχαρη και το μπαλσάμικο και τα καραμελώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. 
 
 
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι,  το βούτυρο,  αλάτι,  πιπέρι, και περίπου 100ml. νερό. 
 
 
Τα αφήνουμε για 20 λεπτά ώσπου να καραμελώσουν κι έπειτα τα βάζουμε στην άκρη. 
 
 
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε τα λουκάνικα. 
 
 
 
Μόλις πάρουν χρώμα,  προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το βούτυρο,  το αλεύρι, το νερό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια έχοντας ετοιμάσει τον πουρέ,  τον βάζουμε στο πιάτο και από πάνω σερβίρουμε τα λουκάνικα με τη σάλτσα. Έτοιμα!
 
 
Καλή επιτυχία!