to-arseniko-antidoto-ston-karkino-tou-mastou.w_hr
Ήταν καλοκαίρι του 2016 όταν συναντηθήκαμε με την αγαπημένη μου νεράιδα για ένα καφεδάκι και εκεί μου είπε τα άσχημα νέα για την υγεία της. Διάγνωση:Καρκίνος του Μαστού. Τότε δεν θέλησα να την ρωτήσω πολλά, παρά μόνο όσα ήθελε εκείνη να μου λέει για να τα βγάζει από μέσα της ,και να νοιώθει καλύτερα. Ήμουν εκεί και προσπαθούσα να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο εκτός από την περιπέτεια υγείας που περνούσε, για να ξεχνιέται τουλάχιστον για τις ώρες που θα ήμασταν μαζί.
 
Μετά από μήνες λοιπόν ,όταν πια είχε περάσει όλη αυτή η δύσκολη περίοδος ,της ζήτησα εάν το ήθελε φυσικά και εκείνη να μου γράψει ένα κείμενο,μία κατάθεση ψυχής, σχετικά με την περιπέτεια υγείας που πέρασε. Έτσι και έγινε. 1 Απρίλη 2017 μου έστειλε το κείμενο της….εγώ θα την έλεγα καλύτερα Την κατάθεση Ψυχής της, και η νεράιδα , δέχτηκε να μου απαντήσει και σε κάποιες ερωτήσεις που μου γεννήθηκαν διαβάζοντας το.
 
 
ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ………;;
 
Και όχι δεν είναι όνειρο! Το πιάνεις… ένα τόσο δα σημαδάκι στο στήθος σου που το πιάνεις και σε ενοχλεί. Κι όμως δεν το πιστεύεις. Έλα μωρέ… επειδή τραβάω το σκύλο στη βόλτα του (ένα σκυλί 30 κιλά). Θα περάσει. Θα ξεκουράσω το χέρι μου για λίγο και θα φύγει… Κι όμως ξέρεις τι είναι ! Αλλά δεν το πιστεύεις ! Έχω περάσει πολλά, λες… Ο καρκίνος δεν είναι για μένα! Και το αναβάλεις… το αναβάλεις για 3-4 μήνες να πας στο γιατρό. Για να κάνεις εξετάσεις περνούν 2 μήνες. Παίρνεις τη μαστογραφία! Το βλέπεις … και το αναβάλεις άλλους 2 μήνες. Και πας στο γιατρό… Χειρουργείο άμεσα! Χωρίς γέλιο… Ο χαρούμενος και ομιλητικός άνθρωπος που γνώριζες, σήμερα είναι σοβαρός.

 

– Η βιοψία θα δείξει, απαντά και δεν χρειάζεσαι βιοψία, γιατί εσύ ξέρεις. Και το ανέβαλες συστηματικά. Γιατί δεν ήθελες να παραδεχθείς ότι ο καρκίνος είναι δίπλα μας. Είναι στην πόρτα μας… Και γίνεται το χειρουργείο.

– Τι είναι γιατρέ ;

– Η βιοψία θα δείξει…
Πάλι τα ίδια… Κι εσύ ξέρεις τι είναι, αλλά το αγνοείς. Ο καρκίνος είναι για τους άλλους… Βγαίνει η βιοψία.  2ου βαθμού. Ακτινοβολίες. Κατακαλόκαιρο με καύσωνα κι εσύ 30 ακτινοβολίες. Ακτινοβολίες: Δεν είναι τίποτα. Ένα 2-3 λεπτο κάτω από το μηχάνημα, για 30 μέρες. Κι εκεί στο μηχάνημα εσύ κι ο εαυτός σου. Και όλη η ζωή σου περνάει από μπροστά. Τι έκανα ; ρωτάς, για 30 φορές! Τίποτα δεν έκανες. Απλά, όλα αυτά που πέρασες τα κράτησες μέσα σου. Δεν είχες τη δύναμη να τα πετάξεις μακριά. Να πεις: «Η ζωή είναι δικιά μου… Θα την ζήσω όπως θέλω εγώ…». Αλλά κράτησες όλες τις στεναχώριες. Και η στεναχώρια φέρνει στεναχώρια και αρρώστια. Κράτησες μέσα σου όλο τον αρνητισμό. Και το σύμπαν είδε τον αρνητισμό σου. Και σου έφερε αρνητικά αποτελέσματα.
 
Ίσως αυτή η αρρώστια είναι ένα θετικό βήμα να δεις τη ζωή διαφορετικά. Να δεις τα θετικά αποτελέσματα της ζωής σου! Έβγα έξω, χαμογέλασε στο σύμπαν. Χαμογέλασε στον πρώτο αστέρι της βραδιάς. Χαμογέλασε στην ανατολή του ήλιου. Αγάπησε εσένα. Αγάπησε το φύση. Αγάπησε το σύμπαν. Ένα κομμάτι του σύμπαντος είσαι και εσύ. Και ό,τι δίνεις στο σύμπαν παίρνεις. Δώσε την αγάπη σου απλόχερα, να την πάρεις απλόχερα.  Λέω αρρώστια και όχι ασθένεια. Η ασθένεια είναι κάτι άλλο, παθολογικό ή ίωση. Αρρώστια, για μένα, είναι αυτό που, κατά κάποιο τρόπο, προκαλούμε στον εαυτό μας με την κακή μας συμπεριφορά αυτόν (τον εαυτό μας) .
 
? Ποια τα συναισθήματα που ένιωσες την ώρα που στο ανακοίνωσε ο γιατρός;
? Κενό….Και πάλι κενό… Το σοκ ήρθε 2-3 μέρες πριν αρχίσουν οι θεραπείες . Μετά Απόγνωση…. Απογοήτευση….
Ένα….γιατί σε μένα; Και μετά η γνώση και η αυτογνωσία…. Δεν ξέρω αν μπορείς να με καταλάβεις…(μου λέει)
Όταν λέω κενό…..λες και δεν ήταν για μένα… Λες και άκουγα να το λένε σε κάποιον τρίτο…..Άγνωστο.

 

?Γνώση και Αυτογνωσία. Τι Εννοείς;
?Θα πρέπει να αλλάξω τρόπο σκέψης, ζωής……Ακόμα το προσπαθώ.
Γνώση: Ή χαρά στα μικρά καθημερινά πράγματα. Όταν έκανα τις θεραπείες υπήρχε στην ομάδα μία κοπέλα….η Άννα…έκανε ακτινοβολίες στους Αγίους Αναργύρους . Και έβλεπε παντού Φως και ήλιο και ήταν αισιόδοξη…..μου έκανε εντύπωση …..για μένα όλα ήταν γκρι.

Σε έπρηξα …..; με ρωτάει. Ή απάντηση μου φυσικά ήταν αρνητική……και πως εγώ αυτό που θέλω πραγματικά είναι να γράψουμε ένα άρθρο που να καταφέρει να δώσει θάρρος και αισιοδοξία σε όλες τις γυναίκες που βιώνουν μία ανάλογη περιπέτεια υγείας ,αλλά και σε όλες τις υπόλοιπές να καταφέρει να μας δώσει να καταλάβουμε πως η πρόληψη σώζει ζωές.
 
?Τι ένιωσες ,πως αισθάνθηκες ,όταν πια τελείωσε όλη αυτή η διαδικασία των θεραπειών και βγήκες …Νικήτρια.
? Την Χαρά της ζωής! Περιμένουμε να συμβεί κάτι μεγάλο στη ζωή μας για να είμαστε χαρούμενοι. Τι μεγάλο; Δεν ξέρουμε. Και αφήνουμε τη ζωή να περνάει μπροστά μας, περιμένοντας. Τι περιμένουμε ; Δεν ξέρουμε!
Γιατί περιμένουμε; Δεν ξέρουμε !  Και αφήνουμε την κάθε μέρα, με την κάθε χαρά που μας προσφέρει να μας προσπερνά. Γιατί δεν είδαμε ότι «Μεγάλο» είναι το ότι ξυπνήσαμε το πρωί! Το ότι «είδαμε» το φως, τον ήλιο, τα σύννεφα, τη νύχτα!  «Μεγάλο» είναι ότι έχουμε φαγητό, φίλους, υγεία.
Χαρά της ζωής είναι η κάθε στιγμή. Ο πρωινός καφές, μια σκέψη που μας κάνει να χαμογελάσουμε… Μια παρέα με την οποία θα πιούμε έναν καφέ… Ένας γείτονας που θα μας πει καλημέρα…  Χαρά της ζωής είναι το τηλέφωνο που θα χτυπήσει… Ναι έχεις τηλέφωνο, εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι δεν έχουν. Κάποιος σε σκέφτηκε. Κάποιος σε νοιάστηκε. Αυτή είναι μια χαρά της ζωής.  Η χαρά της ζωής είναι στα μικρά και στα ασήμαντα, που αν τα μαζέψεις θα κάνουν τη ζωή σου σημαντική και όμορφη και χαρούμενη.
Στο χέρι μας είναι να δούμε τη χαρά της ζωής !!!
 
?Μετά την δική σου περιπέτεια υγείας ,και την νίκη σου κατά του Καρκίνου του Μαστού ,ποια είναι η συμβουλή που θα έδινες σε όλες τις γυναίκες .

? Η άσχημη εμπειρία πέρασε… Η ζωή μου έδωσε δεύτερη ευκαιρία… Αυτή την ευκαιρία της δεύτερης ζωής θα την εκμεταλλευτώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο… θα ζήσω τη ζωή που δεν έζησα…  Η ζωή είναι απλή, μικρή και όμορφη!  Νοιώθω ευγνωμοσύνη στη Ζωή, στο Σύμπαν, στο Θεό, που μέσα από μια δύσκολη και δυσάρεστη εμπειρία μου δίνουν την ευκαιρία να ζήσω… Είμαι χαρούμενη που μπορώ να το κάνω…  Μπορώ να πω σε αυτούς που αγαπώ, ότι τους αγαπώ… σχεδόν καθημερινά αγκαλιάζω τα παιδιά μου και τους λέω πόσο τα αγαπώ και πόσο σημαντικές υπάρξεις είναι στη ζωή μου… Μπορώ να ζήσω τις απλές καθημερινές στιγμές.

Έχω να πω σε όλες εμάς ότι η ζωή μας δίνει δοκιμασίες… Αφήνει όμως σε μας την κρίση για το πως θα το χειριστούμε…  Και ο καρκίνος είναι μια δοκιμασία… Ο καρκίνος αν διαγνωστεί έγκαιρα, θεραπεύεται…
Η έγκυρη διάγνωση γίνεται απλά… με ψηλάφιση του στήθους από μόνες μας. Με επίσκεψη σε ειδικό γιατρό.
Το στήθος εξετάζεται με μαστογραφία. Τα γυναικολογικά με Τεστ ΠΑΠ. Μην τα αμελούμε. Το οφείλουμε στον εαυτό μας.

Είναι ωραία η ζωή… Μην το ξεχνάμε!

Υ.Γ Εγώ τελειώνοντας θα ήθελα να πω ένα τεράστιο Ευχαριστώ στην μαχήτρια νεράιδα μου ,μέσα από την καρδιά μου ,που δέχτηκε και μου έκανε αυτήν Κατάθεση Ψυχής της με όλη την καρδιά της!

 

Υ.Γ2 Η νεράιδα δεν ήθελε να αναφερθεί το όνομα της καθαρά για προσωπικούς της λόγους.