0b13665ae00972807ddb09f249d0abcb_l-1000×750

Καρμπονάρα

  • ζαμπόν
  • μπέικον
  • 2 φέτες τυρί γκούντα ή ένταμ
  • μισό εβαπορέ χωρίς νερό
  • ενα μπωλ παγωτού ή ρυζόγαλου
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • μια κουταλιά βούτυρο
  • αλάτι/πιπέρι
  • (αν θελουμε παραπανω διπλασιαζουμε)
  1. Βάζουμε το βούτυρο, ρίχνουμε κομματάκια ζαμπόν και μπέικον, τα αφήνουμε 3 λεπτά και ρίχνουμε το γάλα, αλάτι , πιπέρι. Στο μπωλάκι βάζουμε νερό και λιώνουμε το κορν φλάουρ, το ρίχνουμε μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα και ανακατεύουμε να πήξει, ρίχνουμε κομματάκια το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.