keikmantarini

Κέικ Μανταρινιού

  • 300 γρ ζάχαρη
  • 180 γρ μαργαρίνη
  • 3 αυγά
  • 2 μανταρίνια λιωμένα στο μούλτι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
  • 500 γρ φαρίνα
  • 180 γρ γάλα
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°. Πλένουμε καλά τα μανταρίνια τα κόβουμε στην μέση και κοιτάμε αν υπάρχουν κουκούτσια και τα αφαιρούμε μαζί με τις κεντρικές ίνες. Τα πολτοποιούμε με 1κ.γ από την ζάχαρη μας. Στο μίξερ χτυπάμε την μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα, τον πολτό των μανταρινιών,τις σταγόνες σοκολάτας και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό και σταματάμε.
  3. Βουτυρώνουμε την φόρμα μας, ψήνουμε για 50′ στον αέρα. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί.
Καλή Επιτυχία